Modni Advent u Oktogonu

784

oktogPogledajte kako će od sutra izgledati prekrasan zagrebački Oktogon. Povijesna arhitektura i duga tradicija prvog zagrebačkog natkrivenog pješačkog prolaza sa staklenom kupolom i vitrajima postat će savršenom modnom kulisom. Naime, od sutra, 10. prosinca Oktogon postaje središtem mode i dizajna, a brojnim i raznovrsnim programom uveseljavat će nas sve do 31. prosinca.

Jedan od najljepših zagrebačkih prolaza tako će u ovom periodu biti pretvoren u modnu ulicu. Dvanaest hrvatskih dizajnera posjetiteljima će predstaviti svoje kolekcije koje će biti izložene u, za ovu priliku, posebno izrađenim rustikalnim ormarima. Čim ih odškrinu, ormari će posjetiteljima pokazati svo bogatstvo hrvatskog dizajna. Bit će ovo prilika za sve  ljubitelje mode da uživo popričaju i sa svojim omiljenim dizajnerima.

okt

Gosti iznenađenja i spektakularno subotnje otvorenje koncertom Marka Tolje i Mangroova s početkom u 20 sati, bit će samo uvertira u ono što će se događati u ovom pomalo ‘zaboravljenom’ prolazu. Utorkom će posjetitelji po prvi puta imati prilike vidjeti kako se dizajneri snalaze za miks pultom, a srijedom koliko su spretni u kuhinji. Sve će naime, nadgledati budno oko Mate Jankovića, a svi ljubitelji ‘dobrog zalogajčića’ saznat će i pokoji tajni recept u sklopiu programa Food & Fashion by Mate Janković. Četvrtkom će oni umorni od posla moći uživati u after work partyijima iznenađenja.

Za vikend se očekuju zanimljivi koncerti Nine Kraljić (17.12.), Maje Posavec (24.12.) i Nikola Marjanovič trio (30.12.). Petkom će modnom ulicom prošetati note Richarda Straussa i jazz skladatelja, a subotom će biti sve u duhu ‘zaštitnika’ Oktogona. Divna priča o psu Plutu koji je tijekom cijele gradnje Oktogona proveo vrijeme s radnicima gradilišta i naposljetku nastradao, dobiva svoju novu dimenziju. Svi ljubitelji životinja moći će na subotnjoj dog friendly špici prošetati svoje kućne ljubimce.

Za kraj tjedna, svake nedjelje u Oktogonu će se održavati Business caffe Kristine Ercegović koja će uz kavicu, šampanjac i pokoju pralinu objasniti kakva je to veza između mode i poduzetništva. Već ovu nedjelju, 12. prosinca, gostovat će Iva Goluža s brendom  Quishin, Klara Cadieux i Dunja Tadić s početkom u 12 sati. Ova modna adventska priča predstavlja odmak od svega dosad viđenog i definitivno je vrijedna posjeta! piše

crveok  crv20