Miss atletike oborila rekord u 50. godini!

776

Ako ste mislili da je i dalje savršeno građena Merlene Ottey istrčala najbržu utrku svog života na Europskom prvenstvu u Barceloni, takva senzacija ipak se nije dogodila. No, slavna Jamajčanka, a danas Slovenka, srušila je jedan drugi rekord na koji može biti ponosna.

Kako smo i najavljivali, 50-godišnja Merlene Ottey nastupila je u subotu ujutro na EP-u Barceloni za slovensku štafetu, ali nažalost, ipak nije uspjela izboriti finale. ‘Slovenke’ su u kvalifikacijama bile šeste s vremenom 44.30 sekundi, a slavnoj Jamajčanki, velikoj atletskoj legendi ostaje utjeha da je oborila rekord jedne također velike atletičarke. Naime, Ottey je postala najstarija atletičarka koja je ikada nastupila na Europskom prvenstvu prestigavši tako 47-godišnju francusku maratonku Nicole Brakebusch-Leveque.

u_50-oj

“Sjajno je trčati među svim tim mladim djevojkama. Moje noge nisu više kao nekad, ali mislim da bi mogle trčati još par godina. Ovo nije bio moj oproštaj, pripremam se za Svjetsko prvenstvo sljedeće godine. Dokle god moj organizam bude podnosio velike napore, neću se povući”, najavila je fenomenalna Merlene, čiji mišići i dalje djeluju impozantno. Da to dokaže, rekla je jednom britanskom novinaru: “Dodirnite mi trbušne pločice, još su uvijek čvrste”, rekla je, ali Britanac se nije usudio. Vjerovao je viđenom. Dugovječna sprinterica u karijeri ima čak 29 medalja na velikim natjecanjima, od čega sedam olimpijskih, a prvi puta je na Olimpijskim igrama nastupila daleke 1980. u Moskvi. Posljednju medalju osvojila je na Olimpijskim igrama u Sidneyu 2000. u utrci 4x100m (srebro). piše