Noćni brodovi

827

dvoje_lezLjubavna priča za smijanje i plakanje. ‘Noćni brodovi’ novi je film redatelja Igora Mirkovića, i miks je filma ceste i ljubavne drame. Priča se vrti oko para umirovljenika koji zajedno odluče pobjeći u avanturu. Početak distribucije u kinima najavljen je za ožujak 2012. godine. Stotinu je priča o prvoj ljubavi, a ovo je priča o zadnjoj.

Romansa je to koju nitko nije očekivao, i nikada se ne bi dogodila, da Helena i Jakov nisu skočili preko ograde balkona i kao sedamdesetogodišnji ‘tinejdžeri’ iz staračkog doma pobjegli u noć.

I život će im odjednom postati drukčiji: autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama, bacit će mobitele u rijeku, poslati svakodnevicu kvragu i kao bjegunci krenuti u posljednju avanturu, gdje ih čeka brod na koji Helena nije otišla prije šezdeset godina…

Na pitanje zašto baš ovakva ljubavna priča, redatelj Noćnih brodova Igor Mirković je za Danas.hr rekao: ‘Samo sam imao potrebu napraviti kvalitetan film za publiku. To je romansa koju nitko nije očekivao, jedna obična ljubavna priča za smijanje i plakanje’.

Otkrio nam je i da je film dosad prikazan za odabrane gledatelje, koji su nakon gledanja ispunili anketu koja je pokazala da im se film dopao, i da ga više vole žene nego muškarci. ‘Film će premijerno biti prikazan 11. ožujka, a redovita distribucija u kinima diljem Hrvatske počinje 15. ožujka’, kazao je Igor Mirković. Ana Karić igra glavnu žensku ulogu u filmu, a jednom je prilikom Noćne brodove opisala kao hrvatsku verziju Mostova okruga Madison.

Uz nju, u Mirkovićevom filmu glume i Radko Polič, Bogdan Diklić, Lana Barić, Renata Ulmanski… Scenarij potpisuju scenarij Igor Mirković, i Elvis Bošnjak, a glazbu je napisala Tamara Obrovac. piše i video