Rusija ponovo iznenadila cijeli svijet

741

 

Predlažući anti – recesijski plan i odlučujući gdje će najučinkovitije uložiti sredstva akumulirana ranije, vlast se odlučila na radikalnih – gotovo 45% povećanje mirovina.

 

Dok u drugim zemljama traže načine kako se spasiti, pazeći na prvom mjestu na socijalne programe kao najviši prioritet u smislu smanjenja javnih izdataka, Rusija ponovo iznenadila cijeli svijet.

 

U studenom predsjednik Dmitry Medvedev je izrazio uvjerenje da Vlada ne namjerava odustati od povećanje mirovina.

U 2010. godini, rekao je, da će se  mirovine  povećati na konvencionalnom nivou egzistencije, a uvjeti života će se poboljšati i za 34 tisuća veterana. U državnom proračunu je za to odvojeno je  46 milijarde rublji.

U međuvremenu, kako je izvijestio premijer Vladimir Putin, u 2010. godini, prosječna veličina radne mirovine u Rusiji biti će oko 8 tisuća rublja, a socijalna – oko 5 tisuća rublja. Prema njegovim riječima, od 2024. godine, Vlada planira osigurati da prosječna mirovina bude do veličine 2,5 egzistencije,  a počevši od siječnja sljedeće godine, minimalni dohodak umirovljenika ne može biti ispod njegove minimalne plaće.
Za više informacija na ovom linku je članak:

http://www.ng.ru/economics/2009-12-30/4_pensii.html