Ubio majku

877

‘Ubio sam majku’, mirno je policajcima rekao Kristijan Švast, koji je netom prije hladnokrvno nožem počinio ubojstvo. Susjedi kažu da nije postojao niti jedan znak koji bi upućivao na poremećene odnose između majke i sina.

 “Ozlijedio sam mamu, još je živa”, čuo se glas iz telefonske slušalice koju je s druge strane držao dežurni policijski službenik u Operativno komunikacijskom centru PU primorsko-goranske. Bilo je 11 sati i 23 minute kada su policijski službenici pohitali na adresu Franje Čandeka 23a na 23. kat odakle je poziv i stigao.
U međuvremenu je obaviještena i Hitna pomoć, no do dolaska policajaca liječnička ekipa se već spustila u prizemlje mnogoljudnog nebodera, obavijestivši ih da za spas nesretne 61-godišnje Dubravke Švast nisu mogli ništa učiniti. U stanu je policija zatekla 39-godišnjeg Kristijana Švasta koji je samo kratko prozborio: “Ubio sam majku”. Staloženošću i mirnoćom sina koji je netom prije hladnokrvno nožem izbo svoju majku, ostali su zatečeni i inspektori sektora krim policije koji su nakon dolaska dežurnog suca Županijskog suda započeli s očevidom. Neslužbeno Novi list doznaje da je nesretnoj ženi sin više puta zario nož u trbuh.
Susjedi su konsternirani događajem. Prvi susjed, koji je želio ostati anoniman, u potpunom je šoku, ne vjeruje da se nekoliko metara od njegova stana tijekom jutra odvijala prava drama s tragičnim završetkom. Nikada iz tog stana nije odjekivala galama, nije postojao niti jedan znak koji bi upućivao na poremećene odnose između majke i sina, kazao nam je susjed.
Sin je bio malo čudan, ne previše razgovorljiv, nikada nije pozdravljao, nigdje nije nikada radio, jednostavno, neobično je živio u nekom svom svijetu, reći će susjedi za Kristijana Švasta.
Navodno, po cijele dane je igrao video-igrice, sjedio u kući i nigdje nije radio. Njegova majka Dubravka ovih je dana otišla u mirovinu nakon što je cijeli radni vijek odradila u Ini. Jako se veselila mirovini, ali i činjenici da će biti slobodna i provoditi umirovljeničke dane sa sinom. Navodno, njezin drugi sin živi i radi u Zagrebu i ima obitelj. Neslužbeno doznajemo da je u stanu nađen televizijski prijemnik s izvučenim žicama, pa se istraga fokusira na razloge zbog čega je televizor zatečen u takvom stanju.
“Ne mogu vjerovati da je gospođa stradala od sinove ruke! To je bila prekrasna gospođa, dobra k’o kruh, brinula je o sinu, puna su joj usta bila sina, nikada ne bih pomislila da je tako nešto uopće moguće, komentirala je vlasnica marketa u trgovačkom centru Andrea, Ana Brzac, potvrdivši da je i sin Kristijan znao kupovati u marketu. Prodavačica iz obližnjeg kioska također potvrđuje da je “sin bio malo čudan”, upadale su joj u oči njegove tetovaže u obliku paukove mreže po vratu, ali da je bio povučen i uvijek neraspoložen, nespreman za bilo kakvu komunikaciju, to je neosporno, kaže. U policiji su potvrdili da nikada nije bilo prijava nasilja s te adrese, niti je ikada policija pozivana kako bi iz bilo kojeg razloga intervenirala na toj adresi. Kristijan Švast je osumnjičen za ubojstvo majke i priveden u Drugu policijsku postaju na obradu te će tijekom subote biti priveden u istražni centar Županijskog suda. piše