Čudo u šest tjedana

798

Uz čašu soka od mrkve izgubit ćete gotovo dva kg. Pijete li dnevno samo čašu prirodnog soka od mrkve, nakon šest tjedana biste mogli vrlo lako izgubiti gotovo dva kilograma. Ne volite li mrkvu, pokušajte sokom od rajčice ili celera.

mrkvaSok od mrkve bogat je vitaminima (posebno A i E) i mineralima te drugim vrijednim sastojcima. Prije miksanja ne gulite koru, samo je dobro operite hladnom vodom i četkajte čistom četkom za povrće – jer se mnogi važni sastojci nalaze odmah ispod kore. Popijte ga odmah nakon miksanja ili ostavite u staklenoj boci koja je dobro zatvorena.

Možete ga piti samog ili u kombinaciji s drugim voćnim ili povrtnim sokom, pa čak i smiksati s avokadom.

Za jačanje i čišćenje organizma dobri su i sok od rajčice, celera, kupusa ili krastavaca. Umjesto da često pijete fruktozom bogate voćne sokove, češće popijte neki od ovih pet sokova. Naviknut ćete nepce na bogatiju lepezu okusa, a tijelo opskrbiti raznovrsnijim hranjivim sastojcima.

Sok od mrkve može poboljšati apetit, no željet ćete jesti u pravo vrijeme i normalne obroke. Sok od rajčice, s druge strane, ubrzava metabolizam i poboljšava proizvodnju sokova nužnih za probavu.

Studija je pokazala da ispijanje povrtnog soka s niskom razinom soli na dnevnoj bazi pomaže ljudima koji imaju metabolički sindrom (s velikim obujmom struka) da brže i lakše gube na kilaži. Sudionici istraživanja koji nisu pili sok od povrća u 12 tjedana izgubili su samo 300 g, dok su oni koji su svakodnevno pili sok od povrća izgubili gotovo dva kilograma. piše