Vrijeme kao da je stalo

722

vegetarijankaIma 70 godina, a izgleda 30 godina mlađe.

Annette Larkins nedavno je napunila 70 godina, što se po njoj nikada ne bi reklo. Tvrdi da se izvor njezine mladosti krije u njezinom vrtu – Annette sama uzgaja voće i povrće i sve jede isključivo sirovo. Osim toga, pije i kišnicu, kojom zalijeva i svoje biljke.

 

Amerikanka Annette Larkins živi u Miamiju, svoj vrt zove ‘fontanom mladosti’, a u njemu sadi voće i povrće. Skuplja i kišnicu, koju pije i kojom zalijeva biljke, piše 9news.com.

‘Vrlo sam vitalna, imam puno energije. Ustajem najkasnije u 5 i 30 i spremna sam za akciju’, kaže.

Njezin suprug je tijekom 1960-ih imao mesnicu i tada je Annette odlučila postala vegetarijanka. Kako su godine prolazile, postala je veganka i počela jesti isključivo sirovu hranu. Annette kaže da ne jede hranu životinjskog porijekla, njezina je hrana neprerađena i nekuhana.

‘Moja se prehrana sastoji od voća, oraha, povrća i sjemenki’, objašnjava mladolika 70-godišnjakinja, dodajući da od voća i povrća često radi sokove.

Tvrdi da u životu nije popila ni aspirin, dok njezin suprug Amos, koji se nastavio hraniti kao i prije, ima visok krvni tlak i dijabetes.

Nakon što su je prijatelji počeli ispitivati od zdravlju i mladolikom izgledu, Annette je svoju mudrost podijelila u dvjema knjigama, koje je nazvala Journey of Health, a snimila je i DVD. piše/Video