Autom udario staricu i zbrisao

742

Zamjenik načelnika Policijske uprave koprivničko – križevačke u petak se s pod utjecajem alkohola vraćao kući s jedne proslave. Vozeći automobil udario je staricu, koja se po cesti kretala biciklom, a potom je ‘petama dao vjetra’.

policijski_autoNačelnik Policijske uprave koprivničko – križevačke Dragutin Vurnek udaljio je s dužnosti pomoćnika načelnika policijske postaje Rajka Šprema radi nedoličnog ponašanja izvan službe, jer je nakon što je skrivio prometnu nesreću napustio mjesto događaja, a bio je i pod utjecajem alkohola, priopćila je ta PU.
Šprem je u petak oko 20 sati, upravljajući službenim osobnim automobilom, pod utjecajem alkohola od 0,84 g/kg, zbog nepropisnog pretjecanja desnim bočnim ogledalom udario u lijevu ruku A.S. (1937.), koja je upravljala biciklom u istom pravcu. Nakon što ju je udario nastavio je voziti, a pronađen je tek naknadno. Prema pisanju Jutarnjeg lista, Šprem je navodno malo više popio na Čambini gdje je bio gost na proslavi 65. godišnjice Šumarije Repaš.
U nastavku procesa očekuje ga disciplinski postupak, a kako prenosi Hina, protiv njega će biti podignut i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Koprivnici.