Brutalan slučaj

865

ubiomaŠokantno ubojstvo u Zagrebu. Zario nož u majku 16 puta, oprao taj nož pa bratu skuhao večeru. Ne znajući što se dogodilo, brat ubojice je pojeo večeru nekoliko metara od brutalno ubijene zajedničke majke.

Ekonomistu Miroslavu G. (35) zvanom Džeri njegova majka Jasna (64) jednostavno je išla na živce. U popodnevnim satima 5. veljače uzeo je kuhinjski nož oštrice 21 cm i šetao po stanu za njom. Ušavši za njom u spavaću sobu, u leđa joj je šest puta zario nož. Nastavio ju je bosti i po prsima, potom je pala na pod. Ukupno 16 uboda od kojih je jedan bio i u srčanu vreću.

Zajednički stan

Mučki zločin uz bračni krevet dogodio se u njihovu stanu na zagrebačkoj Savici. Mamu je ostavio u lokvi krvi. Kariranom dekom joj je prekrio glavu, a dio tijela jaknom. Uzeo je bijeli ručnik i krenuo brisati krv. Spustio je rolete, zatvorio vrata sobe i otišao uništiti druge dokaze. Zakrvavljenu majicu stavio je u kupaonicu, a u sudoperu je oprao nož. Ubrzo je na vrata pozvonio brat koji ne živi s njima. Slagao mu je da je majka izašla s prijateljicama i pripremio večeru. Večerali su i razišli se.

“Dragi brate. Ukoliko čitaš ovo, onda znaš da se desilo ono najgore. Ubio sam mamu, a onda i sebe, makar nisam želio da do ovoga dođe…” – napisao je rastrojeni Miroslav bratu nekoliko sati nakon zajedničke večere. Zatim je popio nekoliko Normabela i sjeo na krevet. Nožem si je rezao podlaktice na obje ruke. U isto vrijeme njegova teta pokušavala je stupiti u kontakt s Jasnom. Kasno navečer na majčin mobitel javio se sin ubojica.

Spava. Dovezao ju je kući prijateljičin muž. Napila se – rekao joj je. Jutro poslije oko 9.30 sati uslijedio je šok u Ruždjakovoj ulici. Danko, bratić, teta i susjeda došli su ponovno u stan i otkrili istinu.

– Buraz, što se dogodilo? Tko je to napravio? – ispitivao je u potpunom šoku Miroslavov brat. U jednom trenu nož je pao na pod između Miroslavovih nogu.

Smanjeno ubrojiv

– Dok mi je Miro kuhao večeru, pokušavao sam s njim razgovarati o skladištu firme koju je naslijedio od pokojnog oca. Bio je miran i samo odgovarao ‘da, da’. Nisam stekao dojam da su on i majka imali loš odnos. Majka mi je govorila da je moj brat jako pažljiv prema njoj – opisao je brat.

Tužiteljstvo je za Miroslava zatražilo određivanje istražnog zatvora jer, iako nije osuđivan, majku je ubio u stanju smanjene ubrojivosti. U sebi posjeduje ‘narcistički bijes’ koji, smatra Državno odvjetništvo, ukazuje na bojazan od recidivizma. piše