Hrabra baka

717

Kuća cijela izgorjela. Hrabra baka izvukla petero unuka iz požara! U nedjelju oko 10.30 sati izbio je požar na drugom katu na terasi obiteljske kuće u Brodskom Vinogorju i ubrzo se proširio na unutrašnjost koja je zajedno s krovom u cijelosti izgorjela. U kući je u trenutku nesreće bilo petero djece, a čuvala ih je baka. Srećom, ona ih je na vrijeme uspjela izvući.

hrabra_baka“Vatra se brzo razbuktala. Bila sam na prvom katu kuće zajedno s unukom Lukom. Čula sam gore nekakvo pucketanje”, prepričava 61-godišnja Ivanka Kopričević dramu koju je proživjela u svojoj kući kraj Slavonskoga Broda. Na drugom katu u trenutku požara bilo je preostalih četvero Ivankinih unuka, pišu 24 sata.
“Rekla sam Luki koji je bio sa mnom da moramo izvući ostalu djecu. On mi je prvo dodao najstarije dijete (12) koje je nepokretno, a potom je redom budio drugu djecu i zajedno smo ih nosili dolje. Onda smo svi izašli iz kuće i gledali kako vatra guta sve pred sobom”, rekla je Ivanka.

Ovo je već treći požar u posljednjih nekoliko godina

Susjedi su mobitelom pozvali vatrogasce koji su se s vatrom borili satima. Snaha, suprug i djeca su smješteni kod susjeda, ali Ivanka se vratila u razrušenu kuću.
“Ako Bog da provest ću Božić u kući, a onda ću u bolnicu jer sam teški bolesnik. Ovo je već treći puta da mi kuća gori u posljednjih nekoliko godina. Ne znam zašto je sad izbio požar”, kaže Ivanka.
Očevidom je policija utvrdila da su požar izazvala djeca, vjerojatno se igrajući upaljačem. piše