Hvalila se svima

1010

Baki Mariji prisjeo put na vjenčanje Williama i Kate. Baka Marija hvalila se po medijima odlaskom na kraljevsko vjenčanje u London, što su iskoristili provalnici. Očito su tražili novac koji Marija ne drži u stanu. Sve stvari po stanu ispreturane su i razbacane u tolikoj mjeri da je baka jedva uspjela proći hodnikom, no ništa nije ukradeno.

MarijaMarija Kirin (85) bila je šokirana kada je po povratku s kraljevskog vjenčanja u ponedjeljak u 2.45 sati ujutro pokušala otključati vrata svog stana u Slavonskom Brodu. Naime, vrata su bila otključana, cilindar brave izvađen, a sve stvari po stanu ispreturane i razbacane u tolikoj mjeri da je jedva uspjela proći hodnikom.

“Veoma sam tužna i razočarana. Išla sam u London gledati vjenčanje princa Williama i Kate Middleton i na određeni način predstavljati tamo svoju zemlju. Ni u snu se nisam nadala da će me po povratku čekati ovako nešto. Očito je netko putem medija saznao da idem u Englesku i odlučio iskoristiti priliku da me opljačka”, kaže baka Marija. Iz stana, srećom, ipak ništa nije ukradeno.Provalnici su očito tražili novac koji Marija ne drži u stanu, dok ih televizor, tehnički uređaji, bijela tehnika i bižuterija nisu zanimali. Provalnici su čak prevrnuli i krevet, što se Mariji toliko zgadilo da je, umjesto na njemu, spavala na fotelji. Ubrzo je stigla i policija, koja je u stanu napravila očevid i potvrdila da je istraga u tijeku. Ipak, neviđena bešćutnost lopova nije umanjila Marijinu sreću zbog tri nezaboravna dana provedena u Londonu.
“U četvrtak navečer stigla sam pred vrata katedrale i ondje probdjela cijelu noć u želji da vjenčanje dočekam u prvom redu. Od četvrtka ujutro do petka navečer uopće nisam ništa ni jela ni pila, a stajanje sam samo povremeno mijenjala sjedenjem na malom tronošcu koji sam nosila sa sobom. Ipak, nije mi žao jer sam bila jedna od rijetkih sretnica koje su svečanu ceremoniju pratile iz prvoga reda. Vjenčanje je bilo kao iz bajke, a ja sam imala tu privilegiju da uživo vidim sve uzvanike”, dodaje Marija.
Jedino joj je, kaže, žao što nije imala prilike pokloniti mladencima svoj dar, lutke slavonskoga baje i lijepe slavonske snaše. To je zato učinila naknadno putem pošte. piše