Ispred klinike za eutanaziju

823

U jezeru pronađeno 300 urni s ljudskim pepelom. Na dubini od deset metara u Ciriškom jezeru, ispred pooznate švicarske klinike za eutanaziju Dignitas, pronađeno je više od 300 urni s ljudskim pepelom. Sumnja se da je svaka treća urna iz klinike je završila u jezeru.

 pepeo

Urne u Ciriškom jezeru pronađene su sasvim slučajno, kada je skupina ronilaca na dubini od 10 metara tražila tendu s jednog od broda na kojem su boravili. Na više od 300 pronađenih urni nalazi se logo krematorija čije usluge koristi i švicarska klinika za eutanaziju Dignitas. Britanski Daily Mail piše da prema važećim zakonima kazna za djelo poput ovoga iznosi do tri godine zatvora i 40.000 eura kazne.
Soraya Wernli (52), bivša zaposlenica klinike Dignitas, rekla je da je svaka treća urna iz klinike završila u jezeru. Dodala je da je urne u jezero prvo odlagao osnivač klinike Ludwig Minelli, a kasnije je to radila njegova kći i ostali zaposlenici klinike. Agencija za okoliš podigla je kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe zbog uznemiravanja mrtvih.

piše