Kako osvježiti svoj dom

2306

JEDNOSTAVNO, A EFEKTNO

Kako osvježiti svoj dom i pretvoriti ga u najugodniju destinaciju za odmor

SOLLERôN sofas and armchairs 1_low res

Čezneš za brzim bijegom na svoju omiljenu destinaciju za odmor – gdje se sve čini nekako lakše i bezbrižnije ili pak radije biraš ostanak kod kuće? Bez obzira na to jesi li u prvoj ili drugoj skupini, stručnjaci iz tvrtke IKEA pripremili su nekoliko jednostavnih savjeta kojima svoj dom možeš pretvoriti u pravu oazu za opuštanje, a iščekivanje godišnjeg odmora učiniti još udobnijim i ugodnijim. Ovih nekoliko jednostavnih koraka pomoći će ti dom pretvoriti u odlično mjesto za boravak tijekom ove sezone koja je po mnogočemu neobičnija od prethodnih.

Stvori predivno mjesto za odmor na zraku

Iskoristi na najbolji mogući način vanjski prostor svog doma – postavljanjem posebnih kutaka za opuštanje ili zabavu. Neke od ideja uključuju prenamjenu tih prostora u mjesta za kuhanje ili jedenje, odmaranje ili organizaciju filmskog maratona. Čak i najmanjem balkonu možeš udahnuti novi život stavljanjem dodataka – za divnu večeru ili udoban prostor za odmor i čitanje knjiga. Više o uređenju malog balkona možeš pročitati na linku.

Oponašaj svoje omiljeno mjesto za godišnji odmor

Ako svoje dvorište želiš pretvoriti u raj na plaži, u tom su slučaju proizvodi kolekcije SOLBLEKT nezaobilazni. Odmori se na ležaljci i uhvati lijep ten, a uz pomoć mekanog jastuka za plažu moći ćeš lješkariti još udobnije.

Ako planiraš cijeli dan provesti vani, tada se pobrini i za redovite pauze od sunca, a u uživanju u hladu može ti pomoći i upečatljiv suncobran iz ove kolekcije. Mreža za ležanje uvijek je dobar „uređaj” za opuštanje i najbolje mjesto da se izgubiš u stranicama omiljene knjige, osvježiš hladnim napitkom ili pak prilegneš.

Prilagodi unutarnju atmosferu

Zvuk i rasvjeta dva su najmoćnija elementa za podizanje raspoloženja kojima se može upravljati kako bismo stvorili pravi ugođaj kod kuće. Stolna lampa SYMFONISK koja sadrži i Wi-Fi zvučnik zato uspješno donosi oboje – mekano svjetlo i bogat, vibrantan zvuk u jednom proizvodu. Ako si u potrazi za svestranim rješenjem jednostavnog dizajna, koje bi se se bez problema uklopilo u bilo koji ambijent u tvojem domu, možeš odabrati policu s Wi-Fi zvučnikom iz iste kolekcije. Najbolji mogući način da poslušaš pjesme iz filma IBIZA i zaplešeš i zapjevaš po kući uz glazbu koju inače slušaš na godišnjem.

Pretvori svoju kupaonicu u mjesto za opuštanje

Nije potrebno otići na luksuzno odmaralište u potrazi za unutarnjim mirom – pravi proizvodi i malo truda pomoći će ti da od svoje kupaonice napraviš pravo mjesto za opuštanje. Zapali nekoliko mirisnih svijeća u čaši, pripremi toplu kupku, uroni u nju i uživaj u nekoliko trenutaka potpune tišine. Još jedan savjet – ljeto je pravo vrijeme da osvježiš svoje ručnike te uvedeš razigrane nijanse i svijetle boje. Posebo su upečatljivi ručnici GRUCKAN, a dobro bi odgovarali i ručnici za goste VÅGSJÖN jer su mekani, vješto upijaju vlagu i dolaze s obitelji proizvoda koja može stvoriti cjelovito rješenje za tvoju kupaonicu – uz kupaonski tepih i zavjesu za tuširanje.

Pripremi se za najbolji noćni san

Godišnji odmor je najbolja prilika za punjenje baterija, a važnu ulogu u tome ima i dobar san. Samo nekoliko manjih prilagodbi tvojeg trenutnog rasporeda spavaće sobe može pomoći. Zavjese za zamračivanje sobe MAJGULL će učinkovito zamračiti tvoju sobu i pružiti ti potrebnu privatnost te omogućiti odmor.

Okruženje u kojem spavamo često može postati pretoplo, zbog čega znamo i nekoliko puta tijekom noći ustati i prošetati se. Ergonomski jastuk KLUBBSPORRE ili oni prirodni iz asortimana LUNDTRAV su ovdje kako bi ti pomogli u stvaranju ugodnog i umirujućeg sna. Osvježavajući tekstili za krevet također mogu poboljšati kvalitetu sna – navlaka SKOGSFIBLLA jednostavna je za njegu, izrađena od 100 % pamuka, a uz nju ćeš se osjećati kao da spavaš na oblaku.

Piše