Nepravomoćna presuda

964

20 godina robije jer je oslijepila i izbola staricu. Optužena je nesretnu staricu iz Rudanovca prvo oslijepila sredstvom za odmašćivanje pećnica, a potom 18 puta izbola nožem i to samo zato što joj nije htjela pozajmiti novac.

ludaDražena Grđan zvana Picekica nepravomoćno je osuđena u srijedu na Županijskom sudu u Karlovcu na 20 godina zatvora za ubojstvo Stanke Hinić (69).
Ubojstvo je počinila prošle godine u siječnju u Rudanovcu pokraj Korenice.
Jutarnji list piše da je optužena suca slušala hladnog pogleda, bez pokazivanja emocija.
Sudsko vijeće kojim je predsjedavao Ante Ujević proglasilo ju je krivom jer je u siječnju prošle godine okrutno s 18 uboda i rezova po cijelom tijelu ubila svoju susjedu Stanku Hinić.
Razlog je bio taj što joj starica i te večeri nije htjela pozajmiti novac.
Prije napada nožem oslijepila ju je sredstvom za odmašćivanje pećnica.
Iako se tijekom sudskog postupka branila šutnjom sudac Ujević u obrazloženju je rekao kako je ona to djelo priznala tijekom istražnog postupka jer je do u detalje ispričala okolnosti prije i poslije zločina te da je pri počinjenju pokazala rijetko viđenu odlučnost u svojoj namjeri.
U obrazloženju presude sudac Ujević je rekao kako je ona dugogodišnja jer je motiv kaznenog djela koristoljublje, ali nije maksimalna jer je okrivljena bila smanjeno ubrojiva, psihički je bolesnik, ima dvoje maloljetne djece, a i sama je imala teško djetinjstvo. piše

http://danas.net.hr/crna-kronika/page/2011/07/06/0798006.html