Okrutno ubojstvo

676

crvenajakHoror u Slavonskom Brodu. Podstanar sjekirom ubio i raskomadao gazdu, a zatim dijelove tijela vozio u taksiju! Nesretni je čovjek ubijen hladnim oružjem, a ubojica je potom dijelove tijela sakrio na dva mjesta.

Stravična smrt 58-godišnjeg Stanislava Turžanskog iz Bukovlja kod Slavonskog Broda šokirala je cijeli ovaj kraj. Nesretni je čovjek ubijen hladnim oružjem, a ubojica je potom, najvjerojatnije sjekirom, prepolovio njegovo tijelo, a dijelove potom sakrio na dva odvojena mjesta. Policija za ovo teško ubojstvo sumnjiči 21-godišnjeg D. P., koji je danas priveden u Županijsko državno odvjetništvo, gdje je ispitan.

Prema riječima zamjenika županijskog državnog odvjetnika Franje Kopunića, mladić je priznao da je 25. veljače oko 23 sata nakon kraće verbalne prepirke u dnevnom boravku njegove kući usmrtio vlasnika Stanislava T. (58). Učinio je to zadavši mu s leđa udarac sjekirom u predjelu između glave i vrata dok je spavao na kauču. Tijelo je potom prerezao na dva dijela, te jedan dio odvezao i sakrio kod vikend kuće u obližnjem Bukovačkom brdu. Drugi dio tijela spremio je u crnu torbu i šest dana poslije kada se za vlasnika kuće počela raspitivati njegova obitelj taksijem odvezao u blizinu gradskog kupališta Poloj i bacio u Savu, rekao je zamjenik županijskog državnog odvjetnika.

Kopunić je kazao je i kako je osumnjičenik rekao da šmrče kokain, troši marihuanu i alkohol te da je i na dan ubojstva pio te popušio 6 do 7 grama trave.

Dat ću nalog za njegovo psihijatrijsko – psihološko vještačenje. Za sada će biti terećen za teško ubojstvo počinjeno na okrutan način, rekao je Kopunić dodajući kako će kvalifikacija djela ovisiti i o sutrašnjem nalazu obdukcije. Sucu istrage za osumnjičenika je predložio određivanje istražnoga zatvora .

Mladić je posljednjih nekoliko mjeseci živio u kući ubijenog kao podstanar. Gornji dio tijela ubijenoga pronađen je pokraj trošne stare vikendice na Bukovačkom brdu iznad Bukovlja u utorak navečer, a vrlo brzo nakon toga policija je privela 21-godišnjaka osumnjičenog za teško ubojstvo.

U srijedu nešto iza podneva u šipražju na popularnom brodskom kupalištu Poloj uz rijeku Savu pronađena je i torba u kojoj se nalazio donji dio tijela ubijenoga, gdje ga je ubojica bacio nakon što se do Poloja dovezao taksijem. crvenajak2

Ubojstvo se dogodilo pretprošloga vikenda kada je D. P. u kući u kojoj je stanovao organizirao tulum, a nakon toga Turžanskom se gubi svaki trag. No, kako je ovaj bivši branitelj navodno i ranije znao nestajati na nekoliko dana tome se u prvi mah nije davala pozornost. Međutim, nakon tjedan dana njegova je kćer prijavila nestanak, a odmah je počela i potraga u kojoj su osim policije sudjelovali i pripadnici HGSS-a. D. P. je kod Turžanskog stanovao posljednjih nekoliko mjeseci, otkako je došao iz Njemačke. Tamo mu inače živi majka, koja je rodom iz Bukovlja. Susjedi o mladiću jako malo znaju. Turžanski je inače prije desetak dana trebao ići na hospitalizaciju u bolnicu, pa susjedi i zbog toga nisu brinuli što ga nema, iako je Josipu Ošustu jedna situacija bila sumnjiva.

– Zvao sam ga dva puta i nije mi se javio, a onda se treći put javio taj mali i rekao mi da je Stanislav u bolnici. Bilo mi je sumnjivo što se on javlja na njegov mobitel, ali nisam mogao ni pomisliti što se zapravo dogodilo – rekao je Ošust. piše