Oni su teret i višak?

692

onis Ne, oni nastupaju u Lisinskom! Oni su potrošeni. Oni su teret. Oni su višak. Oni su zaboravljeni. Oni su nevidljivi. Oni su glasački stroj. Oni imaju više od 55 godina života iza sebe i njihovi glasovi, po prvi puta, se neće samo zbrajati, nego i čuti.

Montažstroj 23. i 24. rujna u Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, umjesto svjetski poznatih opernih glasova, dovodi obične ljude starije od 55 godina koji su prestali biti statisti u vlastitim životima te su postali protagonisti jedinstvenog povijesnog kulturnog događaja koji će istovremeno uživo biti sniman za dokumentarni film.

Generacija 55+ zauzet će svoje mjesto na pozornici kako bi se obračunala s više desetljeća vlastite šutnje i progovorila o najvažnijim minutama svog života, kao i o našoj zajedničkoj povijesti koju su stvarali i koju još uvijek stvaraju.

Projekt 55+ nastao je u sklopu dugogodišnje misije Montažstroja prema kojoj umjetnost mora preuzeti odgovornost za zajednicu u kojoj nastaje. Već više od dva desetljeća Montažstroj beskompromisno progovara o gorućim problemima našeg društva stvarajući inovativne multidisciplinarne projekte.

U najnovijem projektu Montažstroj daje glas građanima starijima od 55 godina u organizacijski najkompleksnijem projektu do sada. U sekundama koje nepovratno prolaze oni koji su do sada proživjeli 30 milijuna minuta ili više pozivaju vas da ih poslušate.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog ili na www.lisinski.hr. piše