Plaćanje računa i po novu osobnu isključivo ujutro

753

ljetno radno vrijemeAko žele riješiti svoje obveze, kao i svakog ljeta, morat će se dobro organizirati. Plaćanje računa – ujutro. Posuđivanje knjige – ujutro. Upisivanje u gruntovnicu – ujutro. Registriranje automobila – ujutro. Godišnji su odmori počeli, ali duljeg ostajanja u krevetu za Zagrepčane nema.

Ako žele riješiti svoje obveze, kao i svakog ljeta, morat će se dobro organizirati.

Radimo u isto vrijeme

I dok većini ne smeta što je početkom srpnja počelo ljetno radno vrijeme raznih ustanova, ono što ih živcira jest, kako kažu, uzimanje slobodnog dana samo za, primjerice, plaćanje računa.

– Holdingov Centar za korisnike radi samo ujutro, baš u isto vrijeme kad radim i ja. Jasno mi je, postoje i druga mjesta na kojima mogu platiti komunalije, kao što su pošta ili Fina, ali tamo to ne mogu napraviti bez naknade – požalio nam se čitatelj Mario Čižmek, koji će do 1. rujna za vodu, komunalnu naknadu i smeće ipak morati izdvojiti koju kunu više jer u Vukovarsku 41, kako sam kaže, nema šanse da stigne. A potrošit će za naknadu i tri broja dalje, u Elektri u Vukovarskoj 37, u kojoj je radno vrijeme na šalterima od sedam do 15 sati. Otprilike do istog će se vremena Zagrepčani moći obratiti jednom od gradskih ureda, a jedina je razlika u tome što na Trgu Stjepana Radića to nije ljetno, već uobičajeno radno vrijeme.

U muzej normalno

– Ljudi su se na svašta već navikli i sve im smeta. Nekad nismo imali otvorenog dućana za vikend, a sad se žalimo što nećemo stići platiti račun. Ne idete svaki dan u gruntovnicu, a ni na policiju. Nema razloga za živciranje. Meni vam je najgore što se prorijedio javni prijevoz, a teško mi je čekati na vrućini, i što ne mogu odmah u knjižnicu čim pročitam određeni naslov – rekla nam je simpatična umirovljenica Majda Nakić. Knjižnice grada Zagreba, naime, do 31. kolovoza radit će isključivo u jednoj smjeni, ne u dvije kao preko zime, a od 17. srpnja do 1. rujna neće raditi ni bibliobusi. Što se tiče muzeja, osim Tiflološkog, koji, osim u četvrtak, ljeti radi svaki dan do 16, nijedan drugi za sada nije najavio ljetno radno vrijeme. Uzet će ga, međutim, unutarnji bazen na Mladosti, koji će od 1. do 31. kolovoza biti zatvoren za kupače, zbog “redovitog godišnjeg servisa”. piše