Počelo suđenje

937

image002Nesvakidašnji slučaj bludničenja u udomiteljskoj kući. Isprva joj nitko nije vjerovao, mislili su da fantazira, ali ubrzo su shvatili da govori istinu. Zbog bludničenja nad 81-godišnjom umirovljenicom o kojoj je skrbio s obitelji, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu počelo je suđenje 61-godišnjem J. L. Na teret mu se stavljaju tri nedjela od listopada do 10. studenog 2016. koja je počinio u obiteljskoj kući na velikogoričkom području.

Tužiteljstvo za njega traži godinu dana zatvora s trogodišnjim rokom kušnje i da mu se odredi obvezno liječenje od alkoholizma Osumnjičeni bludnik s gnušanjem je odbacio optužbe, tvrdeći da gospođu nikada nije dirao na neprimjeren način dok je bila udomljena u njegovoj obitelji, a kamoli da joj je ulazio u sobu.

Tapšanje

– Nekoliko sam je puta potapšao po ramenu i pitao kako je, i to uvijek u prisutnosti moje supruge. Zašto me prijavila za bludne radnje? Možda mi je uzela za zlo što sam joj znao prigovoriti za neurednost u toaletu – uvjeravao je tužitelje J. L.

– Četiri mjeseca tijekom 2016. godine bila sam u udomiteljskoj obitelji. Jednog dana u listopadu, ne sjećam se datuma, sjedila sam na krevetu kada je u moju sobu ušao J. L. Rekao je da bi malo popipao grudi. Čučnuo je ispred mene i zavukao mi ruku ispod majice. Dirao me po grudima i govorio mi kako su lijepe i da su uvijek lijepe. Odmaknula sam mu ruke i rekla da prestane, pa je izašao van. Trajalo je to oko pet minuta, a njegova supruga je u to vrijeme bila vani. Mjesec dana kasnije, iza Svih svetih, kada sam iz WC-a izašla na hodnik, ponovno mi je prišao i objema rukama me primio preko spavaćice za grudi, rekavši da su mi grudi najljepše ujutro. Odgurnula sam ga i ponovila da me ne dira – prisjetila se 81-godišnja štićenica svojeg iskustva sa 20 godina mlađim udomiteljičinim suprugom.

Dodala je i da se J. L. na tome nije zaustavio jer je nekoliko dana kasnije opet ušao u njezinu sobu dok je ležala na krevetu.

Unuk nije vjerovao

– Uhvatio me opet za grudi preko odjeće, a onda i za međunožje. Zaprijetila sam mu da ću otići iz doma. Na to mi je rekao da neće više. Niti jednom ta tri puta njegove žene nije bilo kući, a drugi štićenik u susjednoj sobi ništa nije čuo jer je imao zatvorena vrata – opisala je dalje umirovljenica.

Unuk kojem se baka krajem rujna 2016. na krštenju unuka povjerila da ju je “udomitelj dragao po ramenima i govorio joj da je lijepa i draga baka” nije tome odmah pridavao važnost. Činilo mu se “bezazleno, misleći da se čovjek samo napio i pričao gluposti.” No, kad je početkom studenog otišao udomiteljima platiti smještaj za baku, oblio ga je znoj.

Pijani suprug

– Vlasnice nije bilo, a na dvorištu sam zatekao njezina pijanog supruga J. L. Bio je vidljivo alkoholiziran, podbuhao, mutnih očiju. Nakon toga sam popričao nasamo s bakom, koja je počela plakati te mi rekla da ju je J. L. pipkao, pa sam zaključio da je stvar doista ozbiljna. Ponovila je da ju je dirao po grudima svaki put kad bi uhvatio priliku. Bila je pod stresom. Čim sam joj rekao da ću sve reći njegovoj ženi, uspaničila se i rekla mi da šutim jer joj sigurno neće vjerovati. Tako je i bilo. Kad sam udomiteljici to ispričao, rekla je da će istražiti i supruga razbiti, odnosno ‘ubiti Boga u njemu’. Po njezinoj reakciji shvatio sam kako ona vjeruje da je muž u stanju to napraviti – opisao je unuk 81-godišnje žrtve i dodao da je udomiteljica nakon “prvotne reakcije okrenula ploču, ustvrdivši da baka laže”.

Ipak je moguće

Kad je unuk došao po baku, udomiteljičin mu je sin, kaže, rekao: “Oprosti, ubit ću boga u njemu”.

– Potom je gospođa stigla s bakom koja je bila vidno potištena i preplašena. A udomiteljica je bila nervozna i pitala zašto joj baka nije sve rekla ranije. Na upit bi li njezin muž zaista bio u stanju to napraviti baki, gospođa je ljutito povikala: ‘Je, moguće je’ – pojasnio je unuk, koji “nakon toga više nije imao dvojbi”. piše