Prostitutka i svodnik orobili starca

755

Dama je na nagovor svog šefa 82-godišnjaku obećala pružiti seksualne usluge u stanu u Zagrebu. Lakovjernom su starcu uz verbalne i fizičke prijetnje uzeli 2700 kuna.

Policajci s Trešnjevke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 27-godišnjakinjom zbog osnovane sumnje da je muškarac počinio kazneno djelo podvođenja na štetu osumnjičene, a zajedno su počinili razbojstvo nad 82-godišnjakom, doznaje se u PU zagrebačkoj.
Utvrđeno je da je svodnik u protekle dvije godine 27-godišnjakinju poticao i prisiljavao na prostituciju, a nakon što bi pružila seksualne usluge klijentima, uzimao joj je sav novac.
Osim toga, poduzetni svodnik je 1. studenog 2009. godine nagovorio prostitutku da nađe klijenta i dovede ga u stan na Fallerovom šetalištu.
Ona je pronašla 82-godišnjaka i dovela u stan.
Prethodno se s njim dogovorila da će mu za novac pružiti seksualne usluge. Dama i njezin šef su u stanu, uz prijetnje i fizičku snagu, počinili razbojstvo nad lakovjernim starcem i ukrali mu 2700 kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni muškarac je, uz posebno izvješće, odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu. Protiv osumnjičene 27-godišnjakinje podneseno je posebno izvješće mjerodavnom državnom odvjetništvu.

piše
08.03.2010.