Provjerene tehnike

822

Masažom protiv bora na licu. Masirate li lice pet minuta svaki dan možete odgoditi pojavu bora. Želite li dakle mladenačku i čvrstu kožu ne oslanjajte se samo na kreme – već i na jednostavnu i nježnu masažu.

pravilni_pokreti

Masaža relaksira tkivo lica i daje nam nježniji izraz. Popravlja se cirkulacija, a to znači da će do stanica stići više hranjivih tvari i kisika. Popravlja se i cirkulacija limfe, tekućine koja odvodi štetne tvari iz stanice. Imate li kakav upalni proces na koži pričekajte da prođe, a tek onda krenite s masažom. Na kraju dana je odlično vrijeme za masažu, no svatko može odrediti vrijeme koje njemu najviše odgovara. Ako ste primjerice preumorni navečer, masirajte se ujutro.
Nikad se ne masirajte dok imate šminku na licu. Prije masaže nanesite par kapi ulja za lice – noćurak ili ulje slatkog badema su dobar izbor.
Pogledajte se u ogledalo. Gleda li vas iz ogledala umorno lice ne budite prestrogi prema njemu – shvatite to kao upozorenje da trebate voditi više računa o svom zdravlju.
Zatvorite oči i preklopite ih dlanovima. Dotaknite svoju kožu, osjetite cijelu površinu lica. Duboko udišite i opustite se. U skladu sa strelicama na fotografiji počnite masažu na vratu i penjite se polako prema čelu. Zatim sve ponovite počevši s masažom čela i završavajući s pokretima na vratu.

Pogledajte i neke druge tehnike VIDEO:  http://www.net.hr/zdravlje/page/2011/03/01/0680006.html