Put za zdrav i sretan život

905
Boro M. Vujasin dr.med.prim.

Život nam je darovan da budemo sretni, a „Sreća su pravi prijatelji i dobro zdravlje“.
Danas je dobro zdravlje prava r
ijetkost, a pravih prijatelja je sve manje.
Međutim, sve može biti drugačije…

Svakih 60 sekundi, u svijetu netko umire od bolesti srca i krvnih žila…
Skoro svaka druga osoba boluje od neplodnosti, ili nekog oblika raka… a samo prije oko 100 godina to su bile nepoznate bolesti.
2010 godine, na kongresu zvanične medicine, zapisano je: „Uzrok bilo koje bolesti ljudskoga tijela jeste u akumulaciji ksenobiotskih i nedostatku biološko aktivnih materija“.
Ksenobiotske materije su po ljudsko tijelo toksične materije, a nalaze se svuda oko nas, to jest zraku, vodi, hrani, lijekovima, sredstvima za osobnu higijenu, kozmetici…

Nakon 1945. g. u okruženje čovjeka se svakodnevno ispušta preko 2 000 000 (dva miliona) toksičnih materija. Svake godine, proizvede se oko 25 000 novih.
Danas, “Svako ljudsko biće, čak djeca i bebe, i u najudaljenijim krajevima svijeta nose u sebi oko 250 različitih kemikalija”.
Zbog „suvremenog“ načina poljoprivredne proizvodnje, zemlja je postala neplodna, te se nakon 1945g. broj hranjivih materija u biljnoj hrani umanjio u prosjeku za > 50%.
Samo u periodu od 1985-1996-202 godine, količina biološko aktivnih (životnih) materija u biljnoj hrani (brokuli, grahu, krumpir, mrkvi, špinatu, jabuka, banana, jagode, kukuruz…) umanjena je za između 12-96%.

Više od 80% stanovništva jede hranu sa bioakumuliranim herbicidima, pesticidima, insekticidima, genetski modifciranu organizmima (GMO)…
Danas ljudsko tijelo ne prepoznaje preko 55% hrane, koju čovjek unose u sebe u svoj organizam.
Tko je prije 50g. mogao i zamisliti da ćemo morati kupovati vodu za piće, za pripremu hrane, za osobnu higijenu… a nezdrava voda doprinosi nastanku steriliteta, nakaznosti, raka …
Zbog zagađenog zraka, u svijetu umre svake godine preko > 3 000 000 ljudi …
Svakodnevni stres, fizička neaktivnost, zamor, ozonske rupe, gubitak vjere, zahvalnosti i praštanja… dovode do autoprodukcije i akumulacije ksenobiotskih materija u tijelu čovjeka.
Istina je da „Najsuvremenija medicina ne može da detektira nevidljivu fazu bolesti, a kada se pojavi bilo koji znak bolesti, to je davno odmakla druga faza vidljive bolesti“. Prof. dr Leriš

Nakon 1945. g. Fritz De Meer, direktor farmaceutske kompanije I.G.Farben (danas Novartis)… i sljedbenici Codex Alimentariusa, su prognozirali smanjenje ljudske populacije, u prvoj polovici XXII vijeka, na 500 000 000, zbog upotrebe nezdrave vode, hrane, lijekova… koji kod korisnika i njihovih potomaka izazivaju maligna oboljenja, sterilitet, šećernu bolest, atrofiju mozga, impotenciju, i još 60 najtežih oboljenja.

Zbog ksenobiotskih materija, u posljednjih 30 godina oplodna moć muškarca (i žene), opala je za 50%, te se opstanak ljudske vrste u bliskoj budućnosti dovedi u pitanje.

Journal of Particypatori Medicine zaključuje: „U medicini najveći napredak neće izazvati veliki razvoj visoke tehnologije, već pojedinci koji čine nešto za svoje zdravlje.”
Istraživanja pokazuju da je dosadašnji način liječenja neefikasan, a da je svaki lijek materija strana ljudskom tijelu, koja uzrokuju mnogobrojne neželjene posljedice …
RTV1 u emisiji Vojvođanski Dnevnik, sa simpozijuma održanom u Vršcu prenosi da „Neželjene reakcije na lijekove, u prosjeku su peti uzrok smrti u modernom društvu …“
„Kafetin“ oštećuje koštanu srž, „brufen“ povećava rizik od srčanog udara, „aspirin“ može da dovede do gubitka vida…

Danas, zbog upotrebe lijekova propisanih na recept, u SAD, godišnje umre oko 106 000 stanovnika, a obavi se oko 7 500 000 nepotrebnih kiruških i medicinskih intervencija.
Zvanična medicina je 1961. godine potvrdila da: „Pravilnom ishranom se može spriječiti 97% bolesti“.
Naučna istraživanja u 2010-e godine dokazala su da je nakon dvotjednog življenja suprotnog prirodnim zakonitostima življenja, to jest „ŽIVOT“-u, čovjeku potrebno šest mjeseci za povratak na prethodno stanje, uz poštovanje i primjeno prirodnih zakonitosti življenja.
Zbog siline zatrovanosti ljudskoga tijela, Ruska Akademija Nauka je 1975. godine objelodanila značaj, a Svjetska Naučna Javnost preporučila svakodnevnu upotrebu koncentriranih Biološko Aktivnih Proizvoda (BAP).

BAP, u suštini su koncentrirane biološko aktivne materije, koje u tijelu čovjeka vežu, neutraliziraju i uklanjaju ksenobiotske, a daju mu nedostajuće životne materije.
Od 1978. godine, u PROJEKTU „LIVING“ učestuje institucija Forever Living Prodacts, koja BAP čini dostupnim, onima koji žele da žive i žive život u skladu sa prirodnim zakonitostima.

Zaključiti se da da „LIJEČNIK  budućnosti neće propisivati lijekove …“
Tomas Alvia Edison (1847-1931)

Ako nisi spreman da promijeniš način života, tebi nema pomoći“
„Hrana neka bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana“ Hipokrat (460-377 p.n.e.).
Znajući da „Nije znanje znanje znati, već je znanje znanje dati“, Vuk S.karadžić, zato ko zna za dobro, a „… ništa ne čini, zlo čini“…i sebi i drugima.“ Robert Dorčić
„SVAKA BOLEST JE IZLJEČIVA, UKOLIKO SE IZ ORGANIZMA ČOVJEKA ODSTRANE KSENOBIOTSKE, A UNESU ŽIVOTNE MATERIJE“ Dr Boro M. Vujasin
U svetu postoje na milioni ljudi, koji su se izliječili i „ ŽIVE ŽIVOT DOSTOJAN ČOVJEKA “. Dr Sharlota Gerson
Zbog siline intoksikacije životnog okruženja i čovjeka, radi vlastitog zdravlja i života budućih generacija, „Briga o zdravlju počinje od prije začeća do zauvijek“
Put za zdraviji i sretniji život svakog pojedinca osobno, kao i zajednice u cjelini je u prihvaćanju ogromne snage prirode, te primjeni znanja o prirodnim načinima liječenja i izlječenja, poštujući prirodu i iskustva od više stotina hiljada godina.

Radi toga je neophodno „Od prije začeća do zauvijek“:

1.) Piti najprirodniju vodu,

2.) Upotrebljavati najprirodniju hranu,

3.) Svakodnevno koristiti BAP koji vežu, neutraliziraju i odstranjuju štetne materije iz ljudskoga tijela – čineći ga nezagađenim, a ujedno mu daju sve neophodne životne materije za pravilno funkcioniranje, života i obnavljanje ljudskoga tijela,

4.) Ne koristiti ksenobiotike,

5.) Biti optimalno fizički aktivan,

6.) Odmarati se u skladu s prirodom,

7.) Koristiti energiju sunca,

8.) Disati nezagađen zrak,

9.) Vjerovati u dobro („Boga“),

10.) Znati oprostiti,

11.) Biti zahvalan i voljeti sebe i sve oko sebe svaki dan.

Samo na ovaj način postojat će život, i u njemu čovjek, u nepresušnom lancu obnavljanja.
ISTINA, NAUKA, ZDRAVLJE, ISKRENOST, JEDNOSTAVNOST, MUDROST, jeste životni stil „INZI-JA“, koji je garant za zdraviji i sretniji život svih nas.

Dr. Boro M. Vujasin održat će predavanje u Zagrebu. Ukoliko ste zainteresirani slobodno ostavite kontak, e-mail adresu ili telefon kako bi vas obavijestili o mjestu i vremenu održavanja predavanja.

Naša e-mail adresa je: starimpasto@gmail.com