“Haker s lopatom”

656

Baka slučajno isključila internet u Armeniji i Gruziji! Jedna starica iz Gruzije pronašla je optički kabel dok je tragala za bakrom. U namjeri da ga proda, prerezala je kabel i tako ostavila Armeniju i dio Gruzije bez interneta! Lokalni mediji nazvali su je ‘haker s lopatom’.

bakiU selu Ksani u Gruziji, 28. ožujka ove godine 75-godišnja starica tragala je za bakrom u blizini lokalnog smetlišta kada je naišla na dugački optički kabel. Odlučila ga je odrezati kako bi ga prodala, te je na taj način cijelu Armeniju i dio Gruzije ostavila bez interneta.
”Armenija je bila bez interneta sve do ponoći, kad je ‘greška’ uklonjena. Policija ju je nakon privođenja pustila da se brani sa slobode zbog poznije dobi”, kazala je glasnogovornica gruzijskog Ministarstva unutarnjih poslova Zura Gvenetadze za AFP.
Staricu su lokalni mediji prozvali ”haker s lopatom”, no za nju je cijela situacija daleko od smiješne ili bezazlene jer joj prijete tri godine zatvora. Mediji također podsjećaju kako su brojni Gruzijci i 2009. godine ostali bez internetske veze kada je jedna druga osoba oštetila optički kabel. piše