Savršeno čišćenje

698

pun_tanjurSok koji biste trebali češće piti. Tko se želi brzinski napuniti vitaminima, treba piti sok od mrkve. Ovo sirovo povrće organizmu će osigurati enzime neophodne za optimalnu ravnotežu hranjivih sastojaka. Prije svega imajte na umu da mrkva ima snažno antiseptičko djelovanje. Mrkva osnažuje psihu, sprečava bolesti srca, karcinom, makularnu degeneraciju i pomaže u kontroli dijabetesa.

Narančasto povrće može pomoći u regulaciji razine šećera u krvi jer sadrži karotenoide. Osim već navedenih pogodnosti, mrkva može poslužiti i kao lijek za probleme s jetrima. Mrkvino ulje je iznimno korisno za osobe sa suhom kožom jer je čini mekšom i glađom.
Poznato je da čuva oči i dobar vid, no mrkva štiti i od srčanih bolesti i karcinoma, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u časopisu Archives of Internal Medicine.

I za probavu i za jetra

Ako imate problema sa želucem ili probavnim sustavom, pijte mrkvin sok! Osim toga, on odlično čisti i obnavlja jetra. Ako ne volite čisti sok od mrkve, napitku možete dodati cijeđenu jabuku ili celer. Svježe iscijeđeni sok nemojte skladištiti. Pijte ga svakodnevno, odmah nakon cijeđenja. piše