Stravične poruke prirode ?

728

Svi u šoku zbog masovnog pomora rakova i riba. Novi stravični prizori šokirali su svijet. Nakon ptica koje su u Sjedinjenim Državama i Švedskoj mrtve padale s neba, na obalu u Engleskoj more je iznijelo desetke tisuća mrtvih rakova, a u Marylandu mrtvih riba.

pomor_rakovaNa plažu Thanet u engleskom Kentu more je izbacilo desetke tisuća uginulih rakova. Prema rezultatima istrage tamošnje Agencije za zaštitu okoliša uzrok ugibanja rakova je iznimno niska temperatura mora. Ovo je treća godina zaredom da se na engleskim obalama pojavljuje veliki broj uginulih rakova. U međuvremenu se u Sjedinjenim Državama dogodio masovni pomor ribe, ovoga puta u saveznoj državi Maryland. Vlasti također sumnjaju na naglu promjenu temperature vode, dok je ekološka katastrofa manje vjerojatna mogućnost. Oko dva milijuna riba izbačenih na obalu Chesapeake Baya bit će prepušteno plimi i divljim životinjama, javlja HRT.
Podsjetimo, u proteklih tjedan dana svijet su šokirale ptice koje su mrtve padale s neba. Nakon gradića Beebe u Arkansasu, gdje je palo oko 5000 uginulih ptica, uglavnom kosova, istu sudbinu doživjelo je i stotinu vrana u središnjoj Švedskoj.
Veterinari još ne znaju o čemu je riječ. piše