Tko bi rekao?

801

Najsretnija desetljeća života! Mladost i ljepota nisu nužan preduvjet za sreću. Zapravo, rezultati najnovijeg istraživanja pokazuju da sreća dolazi s godinama. Znanstvenici tvrde da su osobe najsretnije u sedmom i osmom desetljeću života.

stara_faca_i_mladaIstina, starost prate razne bolesti, ali stručnjaci tvrde da je upravo starija životna dob najsretnije životno razdoblje.
Odgovor se krije u zrelosti, zadovoljstvu životnim postignućima, rastućem optimizmu, smanjenoj odgovornosti i sposobnosti da se osoba usredotoči na ono u čemu uživa. Spomenutoj sreći svakako idu u prilog i stabilni te redoviti prihodi, te povezanost sa životnim partnerom, djecom, unucima i ostatkom obitelji.Novi rezultati ponešto se razlikuju od Gallup-Healthways Well-Beingovog indeksa sreće iz 2009. godine kada se pokazalo da su stanovnici SAD-a u 50-im i 80-im godinama života najmanje sretni stanovnici. Oni u 70-ima su bili sretniji od obje spomenute grupe.
Treba napomenuti i da je novo istraživanje provedeno u razvijenim europskim zemljama, u kojima umirovljenici imaju daleko bolji standard nego oni u Hrvatskoj. piše