Tko ima pravo glasa?

849

 crn55+: Ne želimo biti priljepak ovom društvu! ‘Ne želimo biti priljepak ovog društva’, poručio je 86-godišnji Miljenko Pintarić nakon što je demonstrirao svoje umijeće stepanja ispred Poglavarstva u Zagrebu.

Grad ignorira njihov zahtjev za oglase kojim bi se najavilo finale projekta Montažstroja, a vremena je sve manje. I oni su glasači i nisu za baciti, poruka je koja je odjekivala Trgom Stjepana Radića gdje su zvijezde Montažstrojeva projekta “55+” organizirale prosvjed i zatražile prijem kod nadležnog gradskog pročelnika Davora Jelavića. Primljeni su u ured, premda nisu imali priliku razgovarati s Jelavićem.

Naime, Montažstroj je zatražio da im se za potrebe promocije premijernih izvedbi kazališne predstave “55+” koja će se izvesti 23. i 24. rujna ove godine dodijeli 20 oglasnih površina za jumbo plakate i 20 za city light plakate.

Prvu su im zamolbu poslali još 30. svibnja 2012. godine, no nikakvog službenog odgovora nisu dobili – tek su putem telefona uspjeli doznati da im grad namjerava odobriti četvrtinu traženoga, po pet plakata od obje vrste.

Zavlače ih i zavlače

“Jasno je da ovakva minorna količina oglasnog prostora nikako ne može postići traženi efekt te da je samim tim i ovo malo koliko ste nam ustupili zapravo bačeni oglasni prostor”, navode u zahtjevu u kojemu traže da se njihova zamolba riješi u roku od tri dana, jer će daljnje odugovlačenje obesmisliti i veći broj plakata koji bi bili postavljeni prekasno.

Ondje traže da im se objasni procedura dodjele javnih oglasnih površina, kriteriji za projekte i kulturna zbivanja i da im se otkrije tko u konačnici odlučuje o tome. Zatražili su i da objave tko su korisnici javnih oglasnih površina, jer je to podatak koji mora biti dostupan.

Projekt se, kako su istaknuli i u svom očitovanju gradskoj upravi, zalaže za društvene interese i vidljivost osoba generacije građana starijih od 55 godina.

Oni nisu priljepak

Miljenko Pintarić, jedan od najstarijih sudionika projekta, koji se po svim pitanjima uklapa u smisao proglašenja 2012. godine europskom godinom aktivne starosti i međugeneracijske solidarnosti, odigrao je ispred Poglavarstva stepersku točku.

“Ne želimo biti priljepak u ovom društvu”, poručio je gradskim ocima. piše