Umro od gladi?

717

Skrivala mrtvog supruga da joj ga ne ukradu. Policajci i mrtvozornik su se iznenadili nakon što su ušli u kuću u Starim Plavnicama kraj Bjelovara. U sobici je bilo tijelo muškarca, a na njegovom je tijelu bilo nekoliko mačaka koje su ga već počele nagrizati.

starica71-godišnji Ivo Jalžabetić navodno je preminuo u srijedu ujutro, ali njegova 65-godišnja supruga Ana smrt je skrivala. Zbog nesnosnog smrada je odlučila otići u obližnje selo gdje je o smrt obavijestila prvu susjedu, koja je o tome odmah obavijestila policiju.

“Došla je k meni i kazala da je Ivo umro te da joj pomognem da ga zakopamo u tajnosti. Odmah sam nazvala policiju koja je prvo morala razvaliti vrata jer je Ana jutros izašla kroz prozor i ostavila zaključana vrata. Bojala se da netko ne bi ušao u kuću i ukrao joj voljenog supruga”, kazala je susjeda za Jutarnji list.
Policajci i mrtvozornik su se iznenadili nakon što su ušli u ruševnu kuću. U sobici je bilo tijelo muškarca, a na njegovom je tijelu bilo nekoliko mačaka koje su ga već počele nagrizati.
Potvrđeno je da na tijelu nije bilo tragova nasilne smrti. Sumnjaju kako je muškarac preminuo od zatajenja srca ili od gladi jer je njegovo tijelo težilo manje od 30 kilograma.
“Supružnici su godinama živjeli povučeno i nikoga nisu puštali u svoje dvorište. Ivo je imao solidnu mirovinu, no kako je postao preslab da ode do banke i podigne je, vjerojatno su mjesecima živjeli samo na kruhu i vodi, a u kući nemaju ni struje ni vode”, kazao je Niko Pinjuh, predsjednik Mjesnog odbora Stare Plavnice.
Za teško pokretnu staricu bi se trebao pobrinuti bjelovarski Centar za socijalnu skrb.