Zagrebački sajam knjiga

1655

Održati će se od 11. do 22. svibnja 2010. u Profil Megastoru i predstavit će 110 nakladnika i sedam inozemnih gostiju. Sajam će posjetiti brojni domaći i strani literarni gosti, a program će biti usmjeren na predstavljanje recentne hrvatske i svjetske književne te publicističke produkcije. . Program je podijeljen na četiri cjeline:
Knjige ispod čekića – s početkom u podne, gdje će se predstavljati nova izdanja autora koji su nagrađeni u posljednje vrijeme, poput Rade Jaraka, Marine Vujčić, Aleksandre Kardum i drugih.
Nakladnici predstavljaju – u 16 sati
Do posljednjeg slova – u 18.30 sati, dio ”zadužen” za publicistički sadržaj, gdje će se, između ostalog, predstaviti knjiga Borisa Pavelića, 10 Boljih godina- Bilanca građanina predsjednika Stjepana Mesića.
ZSK specijal – koji predstavlja glavni program u sklopu kojeg će gostovati inozemni autori, britanski povjesničar Simon Sebag Montefiore, autor knjiga “Mladi Staljin” i “Staljin na dvoru crvenog cara”, posebni gost sajma, Yasmina Khadra, alžirski pisac sa ženskim pseudonimom, autor “Kabulskih lastavica”, talijanska književnica Dacia Maraini koja će predstaviti knjigu “Portret autorice”, njemački pisac Clemens Meyer, srpski Vladimir Pištalo te slovenski Andrej E. Skubic i njegov Popkorn.

Sedmo izdanje sajma bit će u znaku teme Novi ženski glas u ženskoj književnosti s kojom organizatori žele ukazati na veliki broj naslova ženskih autorica u posljednje vrijeme.

piše