Zavezali starca za drvo

729

Slijepog i gluhog starca (70) zavezali za drvo da čuva kuću. Kćer i zet nemoćnog starca ispod stabla su postavili madrac na kojem je zavezan ležao nesretni muškarac. Davali su mu kruh i ostatke hrane. Starac je plakao.

staracElena (41) trebala se skrbiti za oca (70) nakon smrti majke. No, slijepi, gluhi i nemoćni starac bio joj je teret. Ni ona, ni suprug Ivan (48) nisu pričali s njim, a unuci su ga izbjegavali. Elenu je smetalo što otac po selu na ruskoj periferiji obilazi susjede i ‘dosađuje im’. 

Stoga ga je poput psa zavezala za drvo i naredila mu da čuva kuću, piše ruski Life. Potpuno izgubljen sjedio je na starom madracu ispod stabla za koje ga je vezao lanac pričvršćen za nogu. Kćer i zet davali su mu kruh i ostatke hrane, a ispred njega stavili su zdjelu u koju su mu nalijevali vodu. Ta četiri dana koliko je bio zavezan temperature su dosezale i do 40 Celzijevih stupnjeva. Starac je plakao i vrištao. 

Četvrti dan spasili su ga policajci koji su bili u ophodnji i začuli njegove krikove. Istražitelji ističu kako ga je zbog jakog sunca počeo napuštati razum te da je potpuno dehidrirao. Kćerku i zeta policija je privela, a u postaji su kazali da su starca zavezali ‘u obrazovnu svrhu’. Zlostavljani starac trenutno je u bolnici. Liječnici ističu kako je u vrlo lošem psihičkom stanju te da ne prestaje plakati. piše