10 načina kako možete ukrasiti dom za Božić samo narančom

749

narSuper ukrasi nastat će od narančine kore koju uglavnom ogulimo i – bacimo. Osim što dobro izgledaju, odlično i mirišu, pogotovo ako se kombiniraju s cimetom i klinčićima. Poigrajte se s korom od mandarina ili naranče i izradite super ukrase za bor i dom.

  

Vrlo je jednostavno – samo vam trebaju modlice pomoću kojih ćete ih izrezati, špagica ili ukrasna vrpca.

1. Izrežite željene oblike i probušite rupice na vrhu. Kroz njih provucite špagicu ili ukrasne trakice i tako ih koristite kao ukras za bor.

nar1

2. Napravite boriće od zvjezdica – izrežite pomoću kalupa zvjezdice različitih oblika i posložite jednu na drugu. Kroz sredinu provucite štapić za ražnjiće i na vrh nataknite zvjezdasti anis. Vaši prirodni borići su spremni! 

3. Naranče će postati kuglice uz ukrase od klinčića – jednostavno ih zabodite u naranču i iscrtajte što želite. Možete ih takve posložiti kao ukrasni aranžman na stolu ili ih koristiti za ukras na vijencima, u velikim staklenim vazama…

4. Napravite lučice od kore naranče – prerežite naranču na pola. Izdubite koru od ploda, a gornji dio, koji će služiti kao kapica, dodatno izdubite ili u obliku zvjezdice, pahuljice ili nečeg trećeg što imate doma. Stavite lučicu u naranču i zaklopite izdubljenim poklopcem od narančine kore.

5. Izradite girlandu od izrezbarenih zvjezdica – izrežite zvjezdice kalupom, probušite rupice i kroz njih provucite jednu dugu špagicu ili ukrasnu trakicu. Dobiveni ukras koristite za ukrašavanje bora ili za dekoraciju stola.

nar5

6. Napravite bor od ukrasne naranče – u koju ste prethodno zaboli klinčiće. Potrebni su vam još štapići za ražnjiće koje treba prepoloviti na pola te nekoliko grančica bora. Iskoristite papirnati tulac od spužvastog papira ili od običnog papira koji ste napunili spužvicama. Zabodite štapiće i slažite ih oko tulca. Između naranči stavite grančice bora. Imat ćete savršen ukras za prozor, sredinu stola ili bilo koje drugo mjesto u domu, a osim toga super će mirišati. 

nar6

7. Osušite ploškice naranče i iskoristite kao ukras za bor – narežite tanke ploške naranče ili mandarine. Sušite 2-3 sata u pećnici na 100 stupnjeva. Provucite špagicu ili trakicu i zavežite ih za bor. 

nar7

8. Kombinirajte i igrajte se – iskoristite osušene ploške naranče i slažite ih zajedno sa štapićima cimeta, lovorovog lista, grančica bora ili zvjezdastog anisa. Za ovakvo slaganje bit će vam potrebna tanka žica koja će sve držati na mjestu. 

nar8

9. Ukrasite vijenac za vrata – osušene ploške naranče, češeri i cimet bit će fantastičan ukras na vijencima za vrata. 

nar9

10. Vjenčić od suhih ploškica i cimeta možete koristiti za ukrašavanje bilo čega u domu – poput svijeća, čajnika, vaza…   piše

nar10