Imajte ovo na umu

724

viruspŠirite istinu:Dr. Warburg je 1923. godine otkrio što uzrokuje rak i kako ga izliječiti! ”Pomanjkanje kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo”. Ukoliko imate previsoku kiselost, utoliko će vam automatski nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika”, rekao je doktor.

Davne 1923. godine službeno je otkriven uzrok raka. Ova istina se skriva od javnosti, a veoma mali broj ljudi zna za nju. Njemački znanstvenik Otto Heinrich Warburg 1931. godine primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Rak je rezultat anti-fiziološkog načina života! Znate zbog čega dolazi do raka? Zbog fizičke aktivnosti koja tijelu stvara kiselu sredinu koja je slabo opskrbljena kisikom, kao i zbog anti-fiziološkog načina prehrane do kojeg dolazi kada se konzumira hrana koja zakiseljuje.

Pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu, zato što stanična kiselost istiskuje kisik. Dr. Warburg je rekao: ”Pomanjkanje kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo”. Ukoliko imate previsoku kiselost, utoliko će vam automatski nedostajati kisika u organizmu; ako vam nedostaje kisika imat ćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika.

”Oduzmete li zdravoj stanici 35% njezinog kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr. Warburg. ”Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez iznimke”.

Kisela tkiva su tumorska, dok su alkalna tkiva zdrava 

Dr. Warburg je u svojoj knjizi ”Metabolizam tumora” pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta: krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kisika). Stanice tumora su anaerobne (op.a. ne udišu kisik) i ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kisika. Te stanice mogu preživjeti samo ako su u okruženju bez kisika i zahvaljujući glukozi.

Rak je obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez kisika. Alkalna sredina puna kisika zdravim stanicama omogućava normalno funkcioniranje.

Kiselost i alkalnost organizma ovisi o hrani

Hrana stvara uvjete kiselosti ili alkalnosti u tijelu. Podsjetimo, alkalno stanje ili kiselo stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno. Da bi mogle uspješno funkcionirati, naše stanice trebaju imati lagano alkalan pH, koji je malo iznad 7.

Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45. Kako ne bi upala u metaboličku kiselost krv se sama regulirala. No, poneka hrana zakiseljuje i zagađuje ljudsko tijelo.

Hrana koja zakiseljuje tijelo

– Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. (Rafinirani šećer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1).
– Meso (sve vrste)
– Proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt
– Rafinirana sol
– Rafinirano brašno i svi njegovi derivati – tjestenina, torte, keksi
– Kruh
– Margarin
– Kofein
– Alkohol
– Duhan
– Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore
– Antibiotici i općenito svi lijekovi

Hrana koja alkalizira

Sirovo povrće spada u hranu koja alkalizira. Iako je poneko kiselo po okusu, u tijelu se mijenja i postaje alkalno. Osim povrća, voće je alkalno, posebice limun. Među alkalnom hranom nalaze se i badem, med, integralne žitarice, voda, klorofil. No, trebate imati na umu kako je proso jedina alkalizirajuća žitarica. Sve ostale žitarice su lagano kisele, s veoma je važno da ih jedete kuhane.

Najvažniji faktor za proizvodnju kisika je voda. Pazite da ste uvijek dobro hidrirani. Najbolje je da tijekom cijelog dana neprestano pijete male gutljaje vode. Naravno, važno je biti fizički aktivan. Vježbanje pomaže održavati alkalnost organizma jer daje kisik cijelom tijelu.

Kemoterapija pogoršava kiselost organizma

Zahvaljujući kemoterapiji tijelo se zakiseli do te mjere da mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma. Nažalost, kako bi naše tijelo neutraliziralo kiselost, žrtvuje minerale (kalcij, magnezij, kalij) koji su ugrađeni u kosti, zube, udove, nokte i kosu. Zbog toga osobama koje primaju kemoterapiju ispada kosa. Treba izbjegavati umjetne lijekove jer i oni pogoršavaju kiselost organizma.

Ispravan omjer pH

Osoba koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba nikad neće oboliti od raka. Imajte na umu kako je ispravna prehrana najbitnija. Osigurajte si 60% alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana. Smanjite soljenje hrane. Ukoliko ste bolesni, utoliko vam prehrana treba biti čak 80% alkalna.

Riječ stručnjaka

”Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna točka zasićenosti tijela kiselošću”, – George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpriznatijih kirurga na svijetu.

”Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u tijelu”,– Dr. Theodore A. Baroody, knjiga ”Alkaliziraj ili umri” (”Alcalize or Die”).

”Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i toksine u većoj mjeri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti”, – dr. Robert O. Young. piše