Baka Barica

761

“Vidjela sam marihuanu kako se suši i zamotala cigaretu. Pomiješala sam marihuanu i duhan koji je ostao u čikovima u pepeljari. Malo me zamantalo, ali je poput duhana. Opusti me. Zaboravim na bolove i probleme”, ispričala je baka Barica iz Golubića, koja je u vrtu ispred kuće uzgajala travu.

“Zalijevala sam ‘travu”. Pa što? Zalijevala sam je kao što sam zalijevala svako povrće ili cvijeće, da ne uvene i da daje ploda. I pušila sam. Policija me došla pitati za ‘travu’, a nitko ne pita kako živim. Imam 1.200 kuna mirovine pokojnog supruga i od toga moramo živjeti sin i ja. Da me barem stave u zatvor pa da ne moram misliti kako ću preživjeti zimu”, rekla je za 24sata Barica Kesić (69) iz Golubića, koja je sa sinom Nikolom (39) u vrtu ispred kuće uzgajala marihuanu.

„Operirala sam rak na maternici i bruh, obje ruke bile su mi slomljene, ne znam gdje me na tijelu ne boli. Teško mi je. Noću ne spavam i pijem razne tablete. Pušim cigarete od rane mladosti, no više nemam novca da ih kupujem. Susjeda mi je iz Zagreba donijela motalicu za duhan, a ljudi mi ga donesu kad se vraćaju iz BiH. Motala sam i motala, ali jednog dana sam ostala bez duhana i novca. Vidjela sam marihuanu kako se suši i zamotala cigaretu. Pomiješala sam marihuanu i duhan koji je ostao u čikovima u pepeljari. I bilo je dobro. Malo me zamantalo, ali je poput duhana. Opusti me. Zaboravim na bolove i probleme”, opisala je Barica.

Ona je do ovog ljeta o ‘travi’ znala samo s televizije. Priznala je kako ju je vukla radoznalost. Pušila ju je još nekoliko puta. I nimalo se ne kaje. “Neka me ubiju ako je pušenje ‘trave’ grijeh”, kaže neutješna Barica. Policija im je počupala svu marihuanu i zalihe. piše