Bez noža i radijacije

740

Otkrili kako zaustaviti rak prostate. Muškarci koji barem tri sata tjedno žustro hodaju imaju 57 posto manje šansi za širenje raka prostate nego oni koji su hodali sporije ili kraće vrijeme.

etajuBrzo hodanje može pomoći u zaustavljanju početne faze raka prostate, tvrdi se u novom istraživanju sa Sveučilišta California. Da bi se usporio ili zaustavio razvoj bolesti potrebno je žustro hodati barem tri sata tjedno.

Treba imati na umu da će koristi imati samo muškarci koji će hodati žustro, a ne oni koji koračaju laganim tempom, upozoravaju znanstvenici.

Američka studija pratila je 1.455 muškaraca s dijagnozom početnog raka prostate. Nakon dvije godine istraživanja uočili su da muškarci koji barem tri sata tjedno žustro hodaju imaju 57 posto manje šansi za širenje raka nego oni koji su hodali sporije ili kraće vrijeme.

Dr. Erin Richman koja je vodila istraživanje kaže: „Čini se da muškarci koji žustro hodaju nakon što su dobili dijagnozu mogu odgoditi pa čak i zaustaviti razvoj bolesti. Korist od hodanja prije svega ovisi o brzini.“  piše