Bolesna žena (73) ispala spasiocima

967

Bolesna žena (73) spasiocima ispala u ledeni Arktički ocean. Britanki Janet Richardson (73) pozlilo je na krstarenju, pa je po nju došao čamac za spašavanje s kopna. Dok su ju prebacivali u čamac, ispala je skupa s ležaljkom.

u_vodiBritanki Janet Richardson (73) pozlilo je na brodu usred Arktičkog oceana. Navodno je dobila unutarnje krvarenje te je kapetan broda Ocean Countess pozvao kolege iz Norveške koji su čamcem za spašavanje došli po ženu. Polegli su ju na nosila  i počeli ju spuštati sa kruzera u čamac. 

Kako piše Daily Mail, čamac i brod su se odjednom odmakli jedan od drugoga, a Janet je ispala spasiocima u ledeno more koje je bilo -3 stupnja Celzijusa. Spasiocima su zatim trebale čak četiri minute da ju izvuku iz vode. Neuspjelo spašavanje snimio je putnik s broda. Kada su ju konačno izvukli iz mora, Janet su prebacili u Bodo, sjeverno od Arktičkog kruga. Na putu do bolnice su ju morali oživljavati te se sada bori za život. 

– Dok su ju prebacivali u čamac, kruzer se još kretao. Šest muškaraca je držalo nosiljku, no svejedno im je ispala. Bilo je vrlo dramatično gledati njen pad, mislio sam da ću ju izgubiti – rekao je Janetin muž George (78). Par je bio na 13-dnevnom krstarenju. Htjeli su vidjeti polarno svjetlo, no dijabetičarki Janet je pozlilo već devetog dana, 28. ožujka.

– Mogli su brod i čamac povezati užadi ili nečim. No bili su nemarni i žurilo im se natrag u luku jer su kasnili, a to bi ih stajalo novaca i daljnjih kašnjenja, rekao je George. Janet su u srijedu iz Norveške prebacili u bolnicu u Velikoj Britaniji gdje je smještena na intenzivnu njegu. Izveli su joj traheotomiju na vratu zbog čega ne može pričati i navodno joj otkazuju i bubrezi. piše