Blaženo vitki

804

POST O POSTU

post3

Gladovanje je oduvijek bilo dio zdravstvenog tretmana koga je preporučivala i službena i alternativna medicina. Ono što je manje poznato je da je post vrlo efikasna tehnika u duhovnom razvoju jer su rezultati vidljivi na suptilnim energetskim tijelima te u pojačanom protoku prane u našem polju. Ovdje ćemo navesti nekoliko osnovnih stavki koje nas obično zanimaju prije donošenja odluke o postu.

Postoje nekoliko osnovnih motiva koji nas potiču na post. Razvijanje snage volje,  duhovni razvoj, estetski problemi s izgledom i težinom i narušeno zdravlje. Bez obzira na razlog zbog kojeg se upuštamo u namjerno i svjesno gladovanje bitno je naglasiti da post uvijek donosi pozitivne promjene u fizičkom tijelu i svijesti.

  

Jednodnevni post

Ovoj, prije svega, duhovnoj disciplini potrebno je vrlo ozbiljno prići kako bismo imali potpuni uspjeh. Svima koji to još nisu radili preporučuje se postepeno navikavanje na post. Kao prvi korak savjetuje se uzeti jedan dan u tjednu. Najbolje je uzeti ponedjeljak,  taj  dan neka bude bez hrane, pije se prema potrebi, čaj, voda ili voćni sok. Ako se za  prvi put ne izdrži bez hrane može se pojesti jabuka ili malo orašastih plodova. Korisno je da jedan dan posta u tjednu postane  stalna navika. Zatim mu priključimo i dan punog mjeseca.

Budući da već unaprijed znamo kad ćemo postiti, bilo bi dobro psihički se pripremiti dan ranije. Tijekom cijelog dana budimo svjesni da postimo radi nas samih i da smo sami sebi obećali da toga dana nećemo ništa jesti. Uspijemo li ustrajati u svojoj nakani, to će nam donijeti duboko zadovoljstvo i užitak te ojačati naše samopouzdanje. Sve vrijeme imajmo na umu da je riječ o posebnom danu i budimo osobito pozitivni i dobronamjerni prema sebi i drugima.

Postom ne vježbamo samo snagu volje nego se i učimo odricanju. post2

Kad postimo, fizički se i psihički osjećamo lagano i opušteno. Lakše se koncentriramo, osjećaji postaju jasniji i snažniji te svjesnije možemo upravljati svojom energijom. Zbog pojačanog protoka energije, post u dane mjesečevih mijena osobito pročišćuje  „ i tijelo i dušu“.

Dugotrajni postPostimage001

Kada smo jednom usvojili jednodnevni post, vrijeme je da se odlučimo na duži post, a to je post za cijeli tjedan. Možemo ga odraditi sami, mada će ponekad olakšavajuće biti gladovanje uz iskusnog vodiča ili uz nekoga tko također želi isto iskustvo. U dvoje je ipak lakše! Ne zaboravimo da poduzimamo vrlo ozbiljan korak koji će nas jako energetski podignuti i izoštriti svijest, tj. uzdići našu glavnu titrajnu frekvenciju i ojačati senzibilnost. Glad se obično osjeća samo drugi i treći dan. Vodu ili čaj pijemo samo prema potrebi, ne manje od 1 litre na dan. Za post od tri tjedna obavezno je vodstvo iskusne i stručne osobe i poželjan je rad u grupi. Kod dugotrajnog posta normalno obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti. Poželjno je svako jutro raditi asane, vježbe disanja i meditaciju te obavljati klistiranje. Dugotrajni post korisno je raditi jednom godišnje ili barem jednom u dvije godine. Organizam se potpuno funkcionalno preporodi, a ojača i pročisti se naš suptilni energetski sustav. Duži post od tri tjedna radi se u iznimnim situacijama. Tako post od 42 dana prakticiramo za izlječenje od najtežih (malignih) bolesti na fizičkom nivou, te za najdublje intuitivne i direktne uvide, rad na predaji i prosvjetljenju na mentalnom i duhovnom nivou.  Kod dugotrajnog posta organizam je navikao bez hrane i ne osjeća nikakvu potrebu za njom, tijelo ne gubi više na težini, a pojačava se osjećaj blaženstva i unutrašnjeg mira. Vitalnu životnu energiju (pranu) dobivamo direktno iz Univerzalne svjesnosti. Nas hrani naš JA JESAM.

Dugotrajnim postom sagori i otpusti se veliki dio našeg karmičkog prtljaga i naša aura postaje zlatna, prati nas osjećaj lakoće, a misli nam se počinju materijalizirati.

post4

Ovom prilikom najavljujemo radionicu tokom ljeta u vegetarijanskom hotelu „Korinjak“ na Ižu pod imenom BLAŽENO VITKI-POST.  Radionica vam omogućava da zauvijek promijenite svoj odnos prema hrani i ovladate najsnažnijim nagonom vašeg tijela. Očistite organizam, riješite se tegoba koje su vam stvarale nelagodu i blokirale energiju, pomladite se, ispunite samopouzdanjem i radošću življenja. Kako bi se odbacile stare navike i dogodile trajne promjene, program radionice obuhvaća kontinuirani rad na sebi tri uzastopna tjedna. No, već i u tjedan dana možete smršavjeti 5-7 kg i očistiti organizam. Više o samoj radionici možete vidjeti na: www.korinjak.hr

 

više