Luk i voda

957

Zaustavite alergije bez lijekova. Srećom po alergičare pa se biljke ne oprašuju u svim godišnjim dobima. Na ruku im idu i neki drugi prirodni zakoni – pogledajte pet jednostavnih metoda koje će vam značajno smanjiti alergije.

luk

1. Jedite luk i češnjak
Vjerojatno će vam trebati osvježivač daha, no ova će metoda zaista olakšati simptome alergije. Ljuti plodovi bogati su kvercetinom, antioksidantom koji sprječava stanice u otpuštanju histamina. Niste baš za luk? Pokušajte sa dodacima prehrane koji sadrže kvercetin ili juhu od češnjaka.

2. Ljubite se!
Jedna od novijih studija je pokazala da ljudi koji pate zbog simptoma alergije imaju niže markere alergijske reakcije nakon što bi ljubile voljenu osobu nego kad je nisu ljubili. Ljubljenje može smanjiti upalu koju uzrokuje stres što smanjuje simptome alergije.

3. Pijuckajte zeleni čaj
Znanstvenici s japanskog Sveučilišta Kyushu ustanovili su da sastojak zelenog čaja nazvan EGCG može blokirati proizvodnju histamina i IgE (Immunoglobulin E je oblik antitijela koji igra važnu ulogu pri alergijskim reakcijama). Najbolje je namočiti listove čaja tri minute i polako popiti čaj.

4. Održavajte čistu kuću
Kad god uđete u kuću unosite pelud, a to izaziva alergijske simptome i kad ste u zatvorenom. Čim uđete u kuću skinite cipele i redovito perite pod.

Uzmite dovoljno vitamina C
Vitamin C je dokazani antihistaminik. Tijekom sezone alergija dobro je uzeti 1.000 do 2.000 miligrama vitamina C dnevno. Volite li voće i voćne sokove bogate vitaminom C – ne ustručavajte se od konzumacije.

 piše