Mobiteli za starije osobe

2771

 eporEMPORIA je vodeći austrijski proizvođač mobilnih telefona namijenjenih starijoj populaciji. Osnovna karakteristika ovih mobitela je, da su jednostavni, bez nepotrebnih funkcija koje samo zbunjuju, a starije osobe ih gotovo nikad ne koriste.

 doc6

EmporiaLIFEplus mobitel ima na stražnjoj strani crvenu tipku za pozive u hitnim slučajevima. Pritiskom na tu tipku automatski poziva pet brojevi koji su prethodno uneseni u tu svrhu. Ovaj tip mobitela namijenjen je osobama s posebnim potrebama ili starijim osobama. Ima sve što im je potrebno: veliki ekran, velike tipke i glasan je (zvučnik prilagođen osobama koje nose slušni aparat).

 

 Mobitel EmporiaELEGANCelegantemporiModel emporiaELEGANCE namijenjen je osobama sa životnim iskustvom, koje imaju stila i koje pokazuju smisao za estetiku i eleganciju. Mobitel emporiaELEGANCE je vizualno elegantan i jednostavan za rukovanje. Dostupan je u bijeloj, crnoj i smeđoj boji. Prema najavama iz kompanije, uskoro će se početi proizvoditi i verzija koja ima tipku za poziv u nuždi, a funkcionirat će po identičnom načelu prema kojemu funkcionira već poznati model emporiaLIFEplus. U slučaju nužde, pritiskom na tipku, mobitel bira pet unaprijed programiranih brojeva.

 

mobitel 

Mobitel emporiaSOLID je idealan za aktivne osobe starije životne dobi koje se, primjerice, bave vrtlarstvom ili vole planinariti.

Model emporiaSOLID je jednostavan, robustan, siguran i pouzdan mobitel. Prikladan je za korištenje pri svim aktivnostima na otvorenom. Zbog svojih karakteristika uređaj se neće oštetiti ukoliko tijekom rada ili zabave padne na pod i vodootporan je.

Kao i emporiaELEGANCE, emporiaSOLID ima velike tipke te je vrlo jednostavan za korištenje. Iznimno snažan vibrirajući motor jamči korisniku da neće propustiti nijedan poziv ili poruku, a mobitel je opremljen tipkom za poziv u nuždi te je kompatibilan sa slušnim aparatima.