Napokon suđenje

703

Holdingov viličar zgazio staricu na zebri. Nakon više od tri godine, u siječnju je podignuta optužnica protiv vozača viličara koji je na zebri u zagrebačkoj Heinzlovoj ulici zgazio staricu i teško je ozlijedio. Optuženo je i dvoje odgovornih iz Zagrebačkog holdinga. Katica Pavlinić (90) to je jutro 3. listopada 2007. krenula polako preko zebre u Heinzelovoj ulici na tržnicu na zagrebački Kvatrić, na kojem je bila u tijeku rekonstrukcija trga.

sjeda_glava

Dok je koračala, s leđa je na nju naletio viličar i s podignutom vilicom odbacio njezino tijelo na asfalt. Slomio joj je čeljust, desnu ruku i stopalo. Obamrla od šoka, samo je policiji uspjela reći točnu adresu svoje kćeri.
Katica Pavlinić je prije nesreće sama išla u grad uz pomoć štapa, koji joj je služio više kao sigurnost, a sada ne može hodati ni po kući bez pomoći brižne djece, kćeri i sina, koji su podijelili cjelodnevnu brigu o njoj. Za nju je bio stresan i odlazak k istražnom sucu.

Zebra nije trkalište za bagere

“Ja bih htjela da se to što prije riješi, ni po babi ni po stričevima, nego po pravdi. Ne tražim nikakvu milost, samo želim da ljudi zapamte za koga je zebra, da zebra nije trkalište za bagere”, izgovara blagim, umornim glasom krhka starica koja danas ima samo 46 kilograma. Zahvalna je liječnicima KB-a Dubrava koji su joj spasili život i koji su se, kaže, pokazali kao pravi ljudi.
Nakon nesreće samo joj je, kaže, Milan Bandić jednom došao u posjet i donio cvijeće, a poslije joj se više nitko nije javio. Grad nije ni pokušao njoj i obitelji isplatiti odštetu kroz nagodbu pa je obitelj predala slučaj odvjetniku.

Suđenje počinje u ožujku

Vozač viličara Željko Crnolatac optužen je jer je općeopasnom radnjom ugrozio život starice, a dvojica odgovornih iz Zagrebačkog holdinga, Krešimir Poić i Hrvoje Banović, za opasno izvođenje građevinskih radova, odnosno da nisu na gradilištu onemogućili pristup pješacima radi njihove sigurnosti.
Proces optuženima treba početi u ožujku pred sucem Milenkom Đakovićem. Za odgovorne iz Holdinga te vozača viličara tužiteljstvo traži uvjetnu osudu od sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana, a za sam Holding kaznu od 10.000 kuna. piše