Organska hrana i online kupovina

784

Organska hrana i online kupovina postali su pravi hit tijekom zadnjih nekoliko mjeseci, a njihova popularnost s razlogom ne opada

Organska hrana odnosi se na prehrambene proizvode koji se proizvode, pripremaju i prerađuju bez upotrebe kemikalija

Dolaskom pandemije svi smo promijenili svoje prioritete i način života, a posebice smo počeli značajniju pažnju pridavati prehrani. Najbitniji faktor u očuvanju našeg zdravlja i imuniteta čini upravo hrana i stoga ne iznenađuje kako je organska, cjelovita i kvalitetna prehrana postala glavni stup u borbi organizma protiv virusa.

 

Više ne kupujemo prvo što nam padne pod ruke, već se interesiramo o kvaliteti i podrijetlu namirnica, a sve više se fokusiramo na web trgovine koje nam dostave narudžbu na kućni prag. Upravo je zato porastao trend potražnje za organskom hranom s certifikatima koji potvrđuju da je ona bez toksina. Osim što brojna znanstvena istraživanja dokazuju nutritivnu superiornost organske hrane, dodatan plus je što se u uzgoju ne koriste pesticidi i neurotoksini te se ne koristi genetski inženjering ili GMO.

 

Kako biti siguran u kupovini namirnica s eko certifikatom?

Da bi što lakše željene namirnice i proizvode pronašli na jednom mjestu, pobrinuo se domaći lanac organskih proizvoda bio&bio. Svojim trgovinama već 17 godina omogućavaju kupcima najveći izbor organskog voća, povrća, eko namirnica za svakodnevnu potrošnju i organske kozmetike. Posao je to koji zahtjeva iznimnu predanost, a upravo taj stav nam je potvrdila Jadranka Boban Pejić, vlasnica bio&bio trgovina.

 

Svaki dan radimo na tome da osiguramo najkvalitetnije svježe namirnice iz organskog uzgoja. 100% organske, bez kompromisa. Osim što su ukusne, ne želimo sebe i kupce trovati pesticidima, neurotoksinima, GMO-ima. Pritom uvijek prednost dajemo namirnicama iz domaćeg organskog uzgoja i kad god je dostupno, biramo hranu od naših eko partnera“, pojašnjava Boban Pejić.

Nastavlja kako sada u ponudi imaju više od 1000 hrvatskih proizvoda, što je rezultat dugogodišnjeg projekta osnaživanja domaćih partnerstava.

Ove godine domaći asortiman u bio&bio posebno je obogaćen inovacijama s najstarijeg hrvatskog ekološkog imanja Zrno. Ono je uz brojne sezonske kulture predstavilo salate Salanova iz ekološkog uzgoja. Prvi put se nalaze na našem tržištu, a u svijetu su veliki hit zbog okusa, malih glavica i jednostavne pripreme“, govori Boban Pejić.

 

 

Nagrađivani web način poslovanja

Iako je online trgovina svoju popularnost dobila upravo tijekom pandemije, bio&bio.hr već ima veliko iskustvo u ovom tipu poslovanja, a mogu se pohvaliti i titulom web trgovca godine, u kategoriji zdrave hrane. Stoga im povećani upiti i narudžbe preko online trgovine nisu bili nikakvo iznenađenje ni šok na koji nisu bili spremni.

 

Prvi smo u branši razradili tzv. “click&collect” sustav za narudžbe putem web trgovine koje se preuzimaju u fizičkoj trgovini. U posljednja dva mjeseca ovu smo mogućnost dodatno promovirali našim kupcima i to je odlično prihvaćeno. Uz od prije dostupnu opciju brze zagrebačke dostave (dostava isti dan), istu smo opciju uveli za Split, Rijeku i Pulu. Upravo smo predstavili i Keks pay način plaćanja, a planiramo i druga unaprjeđenja koja će našim kupcima olakšati kupnju u web trgovini. Unaprijedili smo naš loyalty program te smo predstavili bioklub aplikaciju, putem koje lakše i brže komuniciramo s našim kupcima, a oni imaju detaljan uvid u svoje kupovine, stanje bodova, radno vrijeme trgovina itd.“, s ponosom je zaključila Boban Pejić.

 

Iako je epidemiološka slika svakim danom sve bolja i bolja, neupitno je kako smo svi počeli više paziti na naše zdravlje i prehranu i biramo samo najkvalitetnije proizvode. Stoga, najveću i provjerenu ponudu certificirane organske hrane i ekoloških proizvoda potražite na biobio.hr i ostanite zdravi! Piše