Snimali njegu nemoćnih staraca

798

Prema izvješću krapinsko-zagorske policije, fizioterapeut V.M. (19) i medicinski tehničar M.K. (20) mobitelima su snimali nemoćne i dementne starce tijekom jutarnje njege.

Dvojica djelatnika Doma za stare i nemoćne “Rezidencija Kastelan” iz Tuheljskih Toplica osumnjičena su da su se nasilnički ponašali prema štićenicima te ustanove, potvrdila je krapinsko-zagorska Policijska uprava.

Po policijskom izvješću fizioterapeut V.M. (19) i medicinski tehničar M.K. (20) mobitelima su snimali nemoćne i dementne starce tijekom jutarnje njege.

Vlasnik doma Željko Kastelan rekao je kako je nakon saznanja zbog čega ih policija sumnjiči suspendirao djelatnike i ispitao što se zapravo dogodilo u domu.

“Ni jedan od korisnika nije se žalio da su djelatnici nad njima provodili nasilje, već su, naprotiv, govorili da su vrlo ljubazni. Zato se čudim i nalazu inspektora iz Klanjca koji je rekao da su svi štićenici izjavili da su bili zlostavljani. Stoga ću ga biti prisiljen tužiti”, rekao je.

Vlasnik tvrdi kako je policija saznala za ta bizarna zbivanja u njegovu domu, u kojemu je smješteno 60-ak štićenika, kad je jedan od osumnjičenih prijavio nedolično ponašanje nekih zaštitara, što je i snimio mobitelom.

“No policija je tada došla u posjed i ovih snimki na kojima je prikazana njega naših štićenika. Dečki su rekli da su se samo šalili snimajući starce te da nisu imali nikakve druge namjere”, napominje Kastelan.

Vlasnika zadnja dva dana nazivaju skrbnici i djeca njegovih štićenika raspitujući se što se događa u domu, a on tvrdi da su štićenici na sigurnome i da žive u izvrsnim smještajnim uvjetima uz razne popratne sadržaje.

Osumnjičeni su nakon obrade pušteni, a policija još ispituje što se sve točno događalo u domu.
Hina|Net.hr