Spriječite ćelavost

837

Namirnice za rast zdravije i jače kose. Suha i rijetka kosa sklona ispadanju može biti simptom nedostatka nužnih hranjivih tvari. Vrijeme je stoga da isprobate namirnice koje će potaknuti rast vaših vlasi.

Mrkva
Povrće bogato vitaminom A nije zdravo samo za oči. Mrkva je izvrsna i za zdravo vlasište te sjajne i jake vlasi. Dakle, ako želite imati zdravu kosu, vrijeme je da se okrenete prehrani bogatoj ‘mršavim’ proteinima, voćem i povrćem, cjelovitim žitaricama, mahunarkama, masnoj ribi i nemasnim mliječnim proizvodima.

Suhe šljive
Muči li vas suha i rijetka kosa sklona ispadanju, vašem organizmu vjerojatno nedostaje željeza. U svoju svakodnevnu prehranu uvedete suhe šljive, koje će uvelike poboljšati kvalitetu kose. Stručnjaci preporučuju i konzumaciju zelenog povrća te cikle.

Grašak
Grašak sadrži dobro izbalansiranu količinu vitamina i minerala poput željeza, cinka, i vitamina B skupine. Oni su neophodni za zdravu kosu.

Zob
Obiluje vlaknima koji gode zdravlju srca i crijeva te sadrži visoku koncentraciju drugih esencijalnih nutrijenata poput cinka, željeza i omega-6 masnih kiselina. Ove potonje su iznimno važne za zdravlje kože i rast kose. Neka se vaš doručak, barem svaki drugi dan, sastoji od zdjelice pune zobenih pahuljica s medom. piše