Sretan čovjek (70)

732

Bez tekuće vode i struje, Claudius Lousien (70) je sretan čovjek. Krevet mu je ležaljka na kojoj se jednom sunčao bogati turist pokraj bazena od luksuznog hotela.

60_milHrana mu je riba koju sam ulovi, a oko njega je samo netaknuta priroda i njegova drvena kućica. Zvuk valova koji se raspršuju o pješčanu obalu ga svakodnevno podsjećaju da ima sve što mu je potrebno u životu. Claudius Lousien posjeduje 55 hektara zemlje na rajskom otoku St. Lucia, a ni primamljiva ponuda od 60 milijuna dolara ga nije ponukala da proda mjesto gdje se rodio.

Skromni Claudius je, za razliku od većine ljudi, bez razmišljanja odbio ponudu da proda svoju zemlju koja se nalazi na tropskom otoku St. Lucia. Odbijena cifra je iznosila basnoslovnih 60 milijuna američkih dolara. 70-godišnjak u životu nije posjetio liječnika ili zubara, a pritom odaje dojam kao da je posjeduje životnu energiju tinejdžera.
“Ovo je prekrasno, mirno i ugodno mjesto.” Kad ga je reporterka upitala zašto je odbio toliki novac, Claudius je jednostavno odgovorio: “Želim da me ovdje pokopaju.”

izvor