Starica preživjela noć u šumi

675

Starica preživjela noć u šumi viseći naglavačke. Nestala 86-godišnja Marija Franjul iz Lovrana pronađena je u nedjelju oko 10 sati, nakon što je preživjela čitavu noć u šumi na temperaturi od dva Celzijeva stupnja.

stjene_pomo

Nevjerojatna je činjenica da su je spasitelji pronašli kako visi naglavačke! Žena je pronađena promrzla i u šoku, no, srećom, živa, te je vozilom opatijske Hitne pomoći prevezena u sušačku bolnicu, u kojoj je zadržana na liječenju.
“Oko 22 sata smo obaviješteni da je Lovranka u dobi od 86 godina otišla u šetnju sa psom na potezu Lovran – Medveja i da se nije vratila. Nema mobitel, pa je se nije moglo nazvati. Tražila ju je policija i Gorska služba spašavanja do kasno u noć, a ujutro je potraga nastavljena i pronađena je na šumskom području Medveje”, priopćili su iz PU primorsko-goranske.
U potrazi su sudjelovala 22 člana HGSS-a i tri psa tragača, a potraga je započela u subotu oko 23 sata i potrajala do četiri sata ujutro, piše Novi list.
“Šetala je stazom i tko zna zašto je skrenula s uobičajenog puta. Uhvatio ju je mrak, saplela se u granje i ostala visjeti naglavačke na temperaturi od svega dva stupnja. Pronašli smo je promrzlu, bez vidljivih vanjskih ozljeda, no moguće je da je ozlijedila koljeno. Bila je izvrsna, u odličnom psihičkom stanju, što je iznenađujuće za tu dob”, izjavio je po završetku akcije pročelnik HGSS-a Stanice Rijeka Vladimir Paušić.
Marijin sin Eduard novinarima je ispričao kako je pas cijelo vrijeme bio uz gazdaricu, te da se vidi da je i on doživio stres. piše