Umirovljenik pronašao blago

735

Umirovljenik pronašao blago od pola milijuna funti. Peter Beasley je 2003. odlučio dati otkaz kao zidar i posvetiti se traženju antikviteta s metalnim detektorom. Dosada je pronašao pola milijuna funti vrijednih novčića i nakita  Bivši zidar Peter Beasley iz Velike Britanije je prodao rimski privjesak koji je nosio Cezar za 30,000 britanskih funti i prodaje normanski prsten s početnom cijenom od 80,000 funti. Najviša cijena koju je Beasley postigao je prodaja 250 rimskih novčića koje je pronašao u polju pokraj Petersfielda od Britanskom muzejuza koje je dobio 100,000.
“Volim istraživati i to je sve. Ušao sam u ovaj posao iz hobija, no stvari su postale ozbiljne.” izjavio je lovac na blago.
“Fascinira me povijest naše zemlje i činjenica da bi mogao pronaći nešto što je već stotinama godina zakopano pod zemljom.”
Beasley je započeo svoj hobi 1979. kad mu je kolega prodao detektor metala za 80 britanskih funti. Unutar dvije godine Beasley je redovito pronalazio novčiće i druge artefakte iz rimskih i normanskih vremena, koje je obično poklanjao farmerima čija je zemlja kako bi im se zahvalio. “Zemlja između Chichestera i Winchestera je nekoć pripadala Williamu Osvajaču tako da je prepuna potencijalnim blagom koje samo čeka da se otkrije.” rekao je. Nakon svađe s jednim zemljoposjednikom Beasleyu je zabranjen ulaz na posjed, a baš tamo Beasley vjeruje da se nalazi masovna saksonska grobnica s arefaktima vrijednim milijune. Peter Beasley je uvjeren kako ima teoriju da može pronaći bilo koje nalazište u Europi: “Kad bi moja teorija došla u krive ruke, posljedice bi mogle biti kobne.”

piše