Vrućina odnijela prvu žrtvu

738

Temperature koje prelaze i 30 Celzijevih stupnjeva zadaju velike probleme građanima diljem Hrvatske, posebno starijim i kroničnim bolesnicima. U Slavoniji je vrućina u četvrtak, nažalost, odnijela prvu ovogodišnju žrtvu.

Starija žena (76) iz Branjina Vrha u Baranji prva je ovogodišnja žrtva velikih vrućina koje su zavladale istokom Hrvatske. Nesretna je žena radila u polju pokušavajući popraviti štetu nakon poplava. Nije se obazirala na temperaturu koja je dosegnula 32 Celzijeva stupnja. Pozlilo joj je, uspjela se dočepati kuće, pozvala je susjedu i umrla. Liječnici su mogli samo konstatirati smrt.
Zbog temperaturnog šoka slavonskobrodskom Domu zdravlja u četvrtak se javilo 30 posto više pacijenata nego je to uobičajeno, pišu 24sata.
Ravnateljica zagrebačke Hitne medicinske pomoći Slobodanka Keleuva rekla je za Danas.hr da zasad nema značajnog povećanja broja intervencija.
Pretpostavlja da se Zagrepčani pridržavaju savjeta te da piju puno tekućine, izbjegavaju boravak na suncu između 10 i 17 sati te da redovno uzimaju terapiju ukoliko boluju od nekih kroničnih bolesti.

piše