Zatukao staricu

708

Zatukao staricu u Rugvici

Zagrebačka policija uhitila je 38- godišnjeg Borisa Galinca zbog brutalnog ubojstva 77- godišnje Dragice Martek. Galinac, koji je priznao zločin, staricu je nasmrt zatukao u srijedu u njezinu domu u Savskoj cesti u Rugvici. U kuću svoje sumještanke ušao je između 15 i 16 sati, u namjeri da joj ukrade novac. Nesretna žena poćela je vikati i tjerati ga iz kuće, no nije uspjela. Galinac je uzeo metlu s metalnom drškom te je izudarao poglavi. Potom je uzeo jastuk i pritisnuo joj lice u njega dok nije prestala disati.
Prema pisanju Jutarnjeg lista, isprva je negirao zločin no kada su mu predočeni dokazi popustio je. Neslužbeno se doznaje kako su na njegovoj odjeći nađeni i tragovi krvi ubijene žene.
Borisu Galincu to nije prvi zločin koji je počinio. Naime, prije 14 godina na isti je način usmrtio tada 89-godišnjeg starca u Jastrebarskom. Zbog tog je zlodjela osuđena na 13 godina zatvorske kazne, no nakon što je 2008. odslužio 11 godina uvjetno je pušten.
Nije prošlo ni mjesec dana i ponovno se ogriješio o zakon. Policija ga je isprva uhitila zbog provale, te obavijestila Ministarstvo pravosuđa da ju je počinio na uvjetnom otpustu, no nitko ga zbog toga nije vratio iza rešetaka.
Inače, Galinec je živio u blizini svoje žrtve i ponekad joj je pomagao u kućanskim poslovima. Jutarnji list