Zbog unuke 98-godišnja baka će završiti na ulici

652

Karmela se godinama skrbila o svom sinu invalidu, kojeg je i sahranila, a njezina kćer je umrla prije tri godine. 1997. godine na vratima joj se pojavila unuka koja joj je rekla da se želi skrbiti o njoj, a tijekom vremena nagovorila ju je da svoj stan prepiše na nju.

98-godinaKarmela je to i učinila, ni ne sluteći što je čeka. Unuka Ksenija je, bez bakinog znanja, prodala stan čiji se vlasnik sada želi useliti. Baki Karmeli sada čeka deložaciija, jer je odluka o vlansiku stana pravomoćna. ‘Ja sada mogu poći u more. Tko će mene, staru ženu? Kako to država može činiti, koja je to država da istjera mene, staru ženu od 98 godina. Gdje ću ja kad nemam nikoga’, rekla je Karmela.

‘Joj da mi je unuka ovdje zadavila bih je. Sama sam, sirota, ostala na svijetu i onda mi je došla da će me gledati, da joj zapišem stan i ja sam sam to učinila. Mislila sam, tko će mi bolje pomoći nego ona, koja mi je kao kćerka’, rekla je Karmela.

Deložacija je trebala biti izvršena u 10 sati, međutim, sud ga je odgodio za 30 dana. ‘Iseljenje je odgođeno zbog lošeg zdravstvenog stanja ovršenice. Karmela Stivi je priložila povijest bolesti te liječničku svjedodžbu kojima je utvrđeno da je pacijentica naglo narušenog psihofizičkog stanja zbog sudske odluke’, stoji u odluci Općinskog suda u Šibeniku. Ročište za provođenje ovrhe odgođeno je za 2. studenog  u 11 sati. piše