Bez imalo časti

728

Lažni radnici Elektre pokrali 101-godišnjakinju. Čuvala je 3000 kuna za put kćeri (73). Novinarske ekipe morale su svoje iskaznice pokazivati ispred prozora gospođe Antonije.

Starica_i_prozor

Otkako joj je lopov  u srijedu, predstavivši se kao zaposlenik Elektre, ukrao gotovo tri tisuće kuna, 101-godišnja Zagrepčanka Antonija K. u kuću na Srebrnjaku ne pušta više nikoga. Pa ni novinare, s kojima je o događaju bojažljivo razgovarala isključivo preko odškrinutog prozora.

Pratio me u sobu

A te je srijede oko 13.40 kod nje u posjetu bila 73-godišnja kći. Pomagala joj je skuhati ručak. Dan ranije Antonija je podigla novac iz banke kako bi kćeri platila put u Beograd. U crvenom fasciklu imala je 2500 kuna i tri novčanice po 50 eura.

Muškarac između 30 i 35 godina, tamne puti, rekao je da mora očitati i promijeniti brojilo i da to košta 83 kune. Tražila sam ga dokumente, no rekao je da će mi ih pokazati kad završi s poslom. Otišla sam u drugu sobu po novac, a on me pratio.

Serijski počinitelj

Kći ništa nije vidjela jer je u kuhinji spremala ručak. Viknula sam na njega, pitala zašto me prati, a on je vješto istrgnuo fascikl iz moje ruke i pobjegao. Sve se dogodilo jako brzo pričala nam je jučer vidno uznemirena Antonija.

Sada je znatno opreznija; tražila nas je novinarske iskaznice i detaljno ih proučavala. Nažalost, to joj neće vratiti novac. Policija drskog prevaranta traži, sumnjaju da se radi o serijskom počinitelju, a građane pozivaju na oprez. piše