Incident u zoološkom vrtu

771

Deve spasile 65-godišnjaka od ljutite slonice Twiggy

Slonica u beogradskom Zoološkom vrtu teško je ozlijedila 65-godišnjeg muškarca, koji je u ograđeni prostor utrčao za svojim šestogodišnjim unukom. Dječak srećom nije ozlijeđen, a njegov djed je zadobio ozljede glave i prsnog koša.

Miroslav P. (65) pokušavao je izvući svog šestogodišnjeg unuka I.Š., koji je prošao u ograđeni prostor za slonove, kad ga je slonica Twiggy dokačila surlom i zatim još nekoliko puta udarila nogom dok je bio na zemlji. Starac je ipak uspio pobjeći do obližnjeg kaveza u kojem se nalaze deve, a tamo su mu posjetioci pomogli da se izvuče i pozvali hitnu pomoć, piše Press.

Miroslavov unuk srećom nije ozlijeđen. Dječak je, naime, uspio istrčati iz ograđenog prostora za slonove u istom trenutku kada je Twiggy napala njegovog djeda.

Također, čuvari u Zoološkom vrtu brzo su dotrčali u pomoć, i prema njihovim rečima, Miroslav je bio u svjesnom stanju poslije napada.

Majga Hamadahaman, veterinar ZOO-a, kazao je da se starac u prvim minutama nakon incidenta žalio na bolove u grudima i glavi, te da je bio dezorijentiran.

Kako je pak javila Radio-televizija Srbije, Miroslav Š. je u bolnici operiran zbog ozbiljnih ozljeda trbuha i grudnog koša, odnosno prijeloma nekoliko rebara. Stanje mu sada je stabilno.

piše