Male tajne

951

limun_poreSaznajte kako se proljepšati uz limun!

Neprestano se raspravlja o tome posvjetljuje li limun kosu ili samo uzrokuje pucanje i isušivanje. No, sasvim je sigurno da pravilna upotreba limuna može poboljšati nečiji izgled. Pogledajte kako. Popijete li natašte čašu ili dvije nezaslađene limunade, potaknut ćete čišćenje organizma i dobru probavu.

To će se s vremenom odraziti i na ljepšem tenu. Pogledajte kako vam još može pomoći limun:

Nokti

Isprani i žuti nokti koji su nastali nakon dugog nošenja tamnog laka mogu se obnoviti. Uspite limunov sok u malu zdjelicu, a zatim oprane nokte držite u limunovom soku minutu ili dvije. Neke žene tvrde da ovaj tretman i učvršćuje nokte, posebno ako u limun dodate žlicu maslinovog ulja.

Neugodan miris

Nakon napornog dana osjećate da tijelo gubi svježi miris? Ukoliko se ne možete oprati ili nanijeti deodorant, prepolovite limun i protrljajte malo ispod pazuha. Kiselina u soku ubit će bakterije koje izazivaju smrad.

Pjege

Postoji debata o djelotvornosti i ove metode, no ako se želite riješiti staračkih ili sunčanih pjega, možete pokušati sa sokom limuna. Nanosite limun na pamuk pa trljajte po koži. Svakodnevno nanošenje moglo bi pokazati rezultate nakon nekog vremena – pjege bi trebale posvijetliti.

Prhut

Sok limuna ne uklanja prhut, ali može ukloniti krpice koje su se već pojavile na tjemenu – tako da se ne morate brinuti zbog njihovog raspršavanja po odjeći. Umasirajte limun na tjeme, ostavite 10 minuta, pa šamponirajte kosu kao i obično.

Lice – piling i pore

Nanesite malo limuna na pamuk pa prođite po licu. Uklonit ćete suvišnu masnoću i zategnuti pore. Za prirodni piling promiješajte sok limuna i sol, pa dobivenom pastom napravite piling.

Osip

Ako ste dobili osip zbog neke biljke kraj koje ste prošli, na osip nanesite sok limuna koji će ublažiti svrbež. piše